En Sıcak Konular

Veli Küçük'e 2.5 milyon dolar!

29 Mayıs 2008 10:27 tsi
Veli Küçük'e 2.5 milyon dolar!
Yurtbank'ı hortumlamaktan cezaevinde bulunan Ali Avni Balkaner'in Ergenekon'un operasyon kanadının beyni Veli Küçük'e milyon dolarlar akıttığı ortaya çıktı...

Yurtbank davasında aldığı ceza nedeniyle cezaevinde bulunan Ali Avni Balkaner’in, Ergenekon soruşturması kapsamında Veli Küçük’e verdiği iddia edilen 2.5 milyon dolarlık iki çek nedeniyle sorgulandığı ortaya çıktı.

Ergenekon soruşturması kapsamında, “kilit isim” olarak nitelendirilen ve son yedi yıldır Amerika’da yaşayan Tuncay Güney’in, 2 Mart 2001’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’ne verdiği belgeler arasında biri 1 milyon, diğeri ise 1.5 milyon dolarlık iki çekin fotokopilerinin bulunduğu, Güney’in hamiline yazılı bu çekleri Veli Küçük’e iletmesi için Ali Avni Balkaner’in kendisine verdiğini iddia ettiği öğrenildi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, bu belgeler ve iddialar doğrultusunda, kim tarafından tahsil edildiği henüz kesinleştirilemeyen çekler ile ilgili olarak Ali Avni Balkaner’i sorguladı.

Yurtbank davası nedeniyle yargılandığı davadan hükümlü olan Balkaner, savcı Öz’ün talimatıyla 28 Nisan 2008’de tutuklu bulunduğu Kartal H-Tipi Cezaevi’nden Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilerek iki saat boyunca sorguya alındı.

Tuncay Güney’in “samimi itirafları”na dayandırılarak yürütülen soruşturmada Balkaner’in, 2003 yılında öldürülen oğlu Hakan Balkaner’in mafyadan aldığı tehditlerin ardından Veli Küçük tarafından korunmasını sağlamak üzere girişimlerde bulunduğu, çekleri de bu nedenle kestiğini ifade ettiği öne sürüldü. Hakan Balkaner, Nisan 2003’te Balkaner Plaza’da sekreterinin eski eşi tarafından tüfekle vurularak öldürülmüştü.

aktifhaber



Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,672 µs