Sav özür dilemeli! | " /> Sav özür dilemeli! | "/>

En Sıcak Konular

Karayalçın: Sav özür dilemeli!

29 Mayıs 2008 10:14 tsi
Karayalçın: Sav özür dilemeli! Hz. Muhammed (sav) ve hac ibadeti hakkında alaycı ifadeler kullanan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a sol partiler de tepkili. DSP'nin ardından SHP lideri Murat Karayalçın da Sav'ın özür dilemesini istedi.

 Sav'ın dine hakaret etmesine üzüldüm özür dilemeli  
 
 
Karayalçın, "Sayın Sav'ın sözlerini büyük üzüntüyle karşıladım. Toplumda yüksek bir duyarlılığa sebep oldu, çok incinen insan var. Özür dilemesini ve yurttaşlarımızın incinen duygularını tamir etmesini diliyorum." dedi. Bütün dünyada insanların inançları konusunda hassas olduğuna dikkat çeken Karayalçın, din, inanç ve etnik unsurlara yönelik hakaretlerin cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

CHP'li Sav, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 80 yaşındaki bir vatandaşın hacca gitme isteğine, "Boş ver, Araplara para kaptırma. Bakarsın Muhammed seni geri göndermez." şeklinde karşılık vermişti. Sav, sivil toplum örgütlerinin çağrısına rağmen özür dilemiyor. CHP lideri Deniz Baykal da sessizliğini koruyor. Diğer sol partiler ise bu durumdan rahatsız. DSP lideri Zeki Sezer'in ardından SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da Sav'ın sözlerine tepki gösterdi. Karayalçın, "Bu ifade ve değerlendirmelerin çok yüksek bir duyarlılığa neden olduğunu düşünüyorum. Sav'ın özür dilemesini, yurttaşlarımızın incinen duygularını tamir etmesini diliyorum. Ben bu sözleri çok büyük bir üzüntüyle karşıladım. Çok incinen insan var." diye konuştu. Dünyada yaşanan birçok olumsuzluğun insanların inanç ve hassasiyetlerine yönelik saldırılardan kaynaklandığına dikkat çeken Karayalçın, bu konuda özellikle Anadolu topraklarında çok duyarlı olunması gerektiğini kaydetti. Karayalçın, şöyle devam etti: "Dünya genelinde inanca, dine ve etnik yapılara ilişkin duyarlılıklar çok arttı. Bunlar incinince de çok önemli olumsuzlukların yaşandığı bir dönemdeyiz. Aslında Birleşmiş Milletler (BM) içinde bu sorunlara karşı bir kurum oluşturulmalı. Karikatür krizi, Hollandalı parlamenterin yapmış olduğu film... Bunlar dünya barışı için tahrip kalıplarıdır. Uluslararası kamusal alanın oluşturulması için bir sözleşme imzalanmalı. Bir mekanizma hazırlanmalı. Bu konularda gösterdiğimiz duyarlılığın fazlasını kendi topraklarımızda göstermeliyiz."

Önder Sav, CHP'lilere 'espri yaptım' demiş

Dini değerlere yönelik saygısız ifadeler kullanan Sav, kamuoyunun ısrarına rağmen özür dilemiyor. Sav, kendisini arayan CHP milletvekillerine ise, "Büyütülecek bir şey yok, sadece espri yaptım." diyor. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kendisinin de Sav'ı aradığını ve 'espri yaptım' cevabı aldığını söyledi. Öğüt, Sav'ın kamuoyuna bir açıklama yapmamasını ise "Kendi takdiridir." şeklinde değerlendirdi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da, "Dinin siyaset ve ticaret tarafından istismar edilmesine şiddetle karşı olduğum gibi, dini değerleri küçümseyen veya dışlayan yaklaşımlara da şiddetle karşıyım." açıklamasını yaptı. Ancak Kart, Sav'a yönelik net bir eleştiri yapmaktan kaçındı.
 
zaman



Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs