En Sıcak Konular

Kurtların sanal dansı kavgayla bitti

28 Mayıs 2008 23:16 tsi
Yöneticilerinin büyük çoğunluğu MHP'li olan Ülkücü Basın Birliği kendisine üye olan BBP yanlısı milliocak.com internet sitesini 'Ülkücü kriterlere' göre yayın yapmadığı gerekçesi ile üyelikten çıkarınca olanlar oldu... Peki neler oldu?

Yönetim kurulu çoğunlukla MHP’li yöneticilerle oluşan Ülkücü Basın Birliği (ÜBB), kendisine üye olan www.milliocak.com  isimli internet haber sitesini ‘ Ülkücü Kıstaslara göre yayın yapmadığı’ gerekçesiyle üyelikten çıkardı.

SÖZDE ÜLKÜCÜ BASIN BİRLİĞİ

Ülkücü Basın Birliğini ‘Sözde Ülkücü Basın Birliği’ olarak değerlendiren www.milliocak.com haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Metehan Öner, birliğin kurulurken baş ilkesinin, şahsi değil, partiler üstü bir birlik olacağı vurgusunu yaptığını hatırlatarak tepkilerini şöyle sürdürdü.

“Bu birlik, milliyetçilerin, Türk-İslam ülkücülerinin, dolaysı ile Ülkücü Hareketin birliği olarak kurulmuştur. Biz ÜBB’ne üye olurken bizim kim olduğumuz bilinmekteydi. Ama görülmüştür ki MHP’de olmayanlar Ülkücü kabul edilmemektedir. O zaman bu birlik kuruluş amacından sapmıştır. Kendilerine tavsiyemiz birliğin ismini değiştirsinler ve adını da MHP Basın Birliği (MHPBB) olarak koysunlar. Takdiri milletimize ve Ülkücü hareketin neferlerine bırakıyoruz. Biz yayını ilkemizi değiştirip, birilerinin şahsi ve partisel istemine göre asla değiştirmeyiz. Bu böyle biline."

İŞTE ÜBB’NİN SİTESİNDEKİ KRİTER AÇIKLAMASI

“Ülkücü Basın Birliğinin bir kanadında Sevgi, diğer kanadında da, şükür, tazim, sabır, edep ve haysiyetiyle muhabbet vardır. Bu iman nuru bu iki kanat üzerinde hareketi harekete geçirerek manevi ve milli  güzelliklerin utkuna ulaşma adına sizlerle beraberdir.
MHP Genel merkezi ve Ülkü ocakları genel merkeziyle görür, işitir… Duyar ve duyurur.
Belirli bir temeli olmadan, binanın çatısını, bacasını duvarlarını yapmanın ve ayrıntılarla uğraşmanın hiçbir anlamı olmayacaktır. Bunu temellendirme Ülküsü basın birliği ile ve sizlerle olacaktır.Bu temelde Teşkilatlarımızın hiyerarşik yapısına uyarak olacaktır.
Bu duygular ülkücü hareketin Gönül penceresidir Bu pencereyle açılan ülkücü sitelerde gurur kaynaklarımızdır. Gurur kaynaklarımızda  Gönül berzahımızı kirletenlere asla taviz verilmeyecektir. Ülkücünün derdiyle dertlenmeyenlerin oluşturdukları her yapı tarafımızdan engellenecektir”

cafesiyaset

 



Bu haber 1,462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs