En Sıcak Konular

Cumhuriyet bu işe ne diyecek!

28 Mayıs 2008 18:51 tsi
Cumhuriyet bu işe ne diyecek!

AK Parti'nin 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde kendisine oy vereceklere altın dağıttığı iddiası ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan şahıs şizofren çıktı.

7 Aralık 2007 tarihinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nden verilen Özürlü Sağlık Kurulu Raporu'nun tanı bölümünde, Yücel Keleş isimli şahsın "Kronik Şizofreni İlaçla Remisyona Girmiyor" ibaresi yer aldı.

AK Parti'nin 2009'da yapılacak yerel seçimlerde kendisine oy vereceklere altın dağıttığı, bu durumdan rahatsız olan bir vatandaşın da Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. AK Parti'ye yönelik suçlamalarda bulunan Yücel Keleş isimli şahsın ağır şizofren hastası olduğu belgelendi. Yücel Keleş'in yüzde 70 oranında ağır özürlü olduğunu belirten Afyonkarahisar Devlet Hastanesi tarafından verilen Özürlü Sağlık Kurulu Raporu'nda şu tanıya yer verildi: "Kronik Şizofreni İlaçla Remisyona Girmiyor"

Konu hakkında AK Parti Antalya İl Teşkilatı tarafından yapılan yazılı açıklamada Yücel Keleş isimli şahsın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Makamı'na iletilmesi için Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçedeki suçlayıcı beyanlarının asılsız, hayal ürünü ve kurgudan ibaret olduğu bildirildi. Yazılı açıklamada şöyle denildi: "Yücel Keleş adlı kişi ocak ayında partimize gelerek giriş katta bulunan AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) görevlimize müracaatta bulunup, ihtiyaç sahibi olduğunu belirterek yardım talep etmiştir. Özürlü olduğunu gösteren Sağlık Kurulu Raporu ile başvuran Yücel Keleş'in beyanları doğrultusunda görevlilerimiz yardım yapılabilmesi için kendisini Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönlendirmiştir. Partimizin yetkili organları, AKİM'e yapılan başvuruların her adımını ve gelişmeleri yakından takip etmektedir. Netice olarak; Yücel Keleş'e gıda yardımı yapıldığını, ilgili kurumlar tarafından 2022 sayılı yasadan faydalandırılıp kendisinin yardım aldığını söyleyebiliriz. Söz konusu ihtiyaç sahibinin 2022 sayılı yasadan yararlanmak için ibraz ettiği özür raporunda tanı; "Kronik Şizofreni İlaçla Remisyona Girmiyor" şeklinde olup, oranı ise yüzde 70 Ağır Özürlü'dür. Söz konusu kişinin partimizi itham ettiği şikayet dilekçesinde belirttiği yardım dışındaki kişi ve olaylarla ilgili tüm iddiaların asılsız, hayal ürünü ve kurgudan ibaret olduğunu vurgulayarak, takdirini; basına, kamuoyuna ve şikayet dilekçesiyle olayın intikal ettiği yargı organlarına bırakıyoruz."

CUMHURİYET'İN HABERİ
Konu hakkında Yücel Keleş'e dayandırdığı bilgilerle haber yayınlayan Cumhuriyet gazetesi, AK Parti'nin oy karşılığında yemin ettirerek altın dağıttığını iddia etmişti. Cumhuriyet'teki haberde Yücel Keleş, 10 Mayıs tarihinde evine kara çarşaflı iki kadın ile sakallı bir adamın geldiğini iddia ederek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine geldiklerini, yemin etmem durumunda bana altın vereceklerini söylediler. Aptesimin olup olmadığını sordular, ardından da Kuran çıkarıp, yemin etmemi istediler." demişti.
 
habervaktim



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs