En Sıcak Konular

İsrail, Misket bombasını yasaklamaya karşı!

28 Mayıs 2008 18:26 tsi
İsrail, bir çok ülkenin imzaladığı misket bombalarını yasaklayan anlaşmayı kabul etmeye yanaşmıyor.

İsrail Parlamentosu Knesset'te Arap listesinden milletvekili olan İbrahim Abdullah, İsrail yönetiminin misket bombalarını yasaklayan ve bütün ülkelerin imza attığı anlaşmayı kabule yanaşmamasını protesto etti.

Söz konusu anlaşmaya imza atan devletlerin 2008 yılının sonuna kadar ellerindeki misket bombalarını imha etmeleri ve bu yasağa uymaları gerekiyor.

İbrahim Abdullah, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Siyonistlerin bu tutumu çok da tuhaf karşılanmamalı. İşgal yönetimi, daima kuralsız olmuş ve bütün uluslararası sözleşmeleri yok saymıştır. İsrail'in önüne gelen herşeyi yok eden misket bombaları kullanması, aslında insanlara işkence yapma isteğinin ve mümkün olan en çok sayıda insanı öldürme arzusunun bir yansımasıdır. Yapılan bombardımanlar sadece şu anda yaşamakta olanlara yönelik bir tehdittir. Mayınlar ve misket bombalarının patlamamış parçaları ise, hem şimdi hem de gelecekteki insanlara yönelik bir tehdittir. Bu ise, uluslararası hukukun belirlediği gibi insan topluluklarına karşı işlenen bir suçtur."

İsrail yönetiminin özellikle de 2006 yazındaki Lübnan savaşı sırasında misket bombalarını yoğun olarak kullandığını ve bu bombalarla binlerce masum insanın ölümüne yol açtığını belirten Abdullah, 14 Ağustos 2006 tarihinde işgal güçlerinin ateşkesten önce 72 saat boyunca bu bombaları sivillerin üzerine yağdırdığını kaydetti.

Arap vekil, bu bombaların bazılarının halen patlamamış bir şekilde Lübnan topraklarının birçok yerinde bulunduğunu belirterek bunların özellikle çocuklar için oluşturduğu büyük tehdide dikkat çekti.

Abdullah, insanların bomba korkusuyla tarlalarına gidemediğini ve Lübnan'ın bazı bölgelerinde hayatın felç olduğunu hatırlattı.

İşgal yönetiminin bu anlaşmaya imza atmamasının altında, ABD'nin söz konusu anlaşmaya muhalefetinin yattığı ve siyonistlerin adaletin elinin kendilerine uluşamayacağından emin olmaları nedeniyle bu bombaları kullanmayı sürdürdüğü ifade ediliyor.

dunyabulteni



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,560 µs