En Sıcak Konular

İşte Danıştay Başkanının ilk mesajı

28 Mayıs 2008 16:39 tsi
İşte Danıştay Başkanının ilk mesajı Danıştay Başkanlığı'na seçilen 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, seçimin ardından başkanlık makamı odasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. İşte Birden'in ilk mesajı:

Danıştay Başkanlığı'na seçilen 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, ''Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve devrimleri yegane rehberimizdir'' dedi.

Birden, seçimin ardından başkanlık makamı odasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hazırladığı bildiriyi okuyan Birden, tek amacı, hukukun üstünlüğünü hakim kılmak ve hukuk devleti idealini gerçekleştirmek olan Danıştay'ın dün olduğu gibi bugün de başta Danıştay meslek mensupları olmak üzere hakimleri, savcıları ve tüm çalışanlarıyla birlikte kutsal yargı görevini büyük bir özveri ve fedakarlık içerisinde sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

''Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve devrimleri yegane rehberimizdir'' diyen Birden, milleti adına yargı yetkisini kullanan Danıştay'ı ve onun mensuplarını yücelten en büyük gücün yüce Türk ulusunun sevgi ve güveni olduğunu kaydetti. Birden, ''Danıştay, bu güven ve sevgiye dayalı olarak adalet dağıtma görevini aynı azim ve kararlılıkla sürdürecektir. Milletimize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.

-''OLMUŞ, GEÇMİŞ BİR OLAYDIR''-

Birden, bir gazetecinin, Danıştay'a yapılan silahlı saldırıda ağır yaralandığını hatırlatarak duygularını sorması üzerine, ''Olmuş, geçmiş bir olaydır. İnsanlara, topluma dostluk ve sevgiyle yaklaşınca her şey halloluyor'' karşılığını verdi.

Mustafa Birden, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin ardından Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile görüştüğünü hatırlatılarak, ''Sizi de arayacak. Katılacak mısınız?'' demesi üzerine, ''Şimdi bu konulara hiç girmeyelim. Cumhurbaşkanımızdan bir davet gelmedi. Daha sonra kurullarımız var. Ona göre bir şey yaparız'' dedi.

Danıştay Başkanlığı için yapılan seçimlerin önceki yıllara göre kısa sürdüğünün anımsatılması üzerine de Birden, seçime 4 kişinin girdiğini, 4 adayın da Danıştay'da 35-40 yıllık hizmeti bulunduğunu söyledi. Kendisinin de Danıştay'da 37 yıllık hizmetinin olduğunu belirten Birden, şöyle konuştu:

''Geçmişteki görevlerimiz, Danıştay Genel Kurulu'nun tercihi, hangi arkadaşımız olursa olsun aynı kararlılıkla, aynı duyguları paylaşarak milletimize, Danıştayımıza hizmet edecektir. Genel kurul beni takdir etti, seçti. Bu nedenle burada hangi arkadaşımız olursa olsun aynı duygularla biz bu hizmeti yıllardır yapıyoruz. Bizden sonra gelecekler de aynı duygularla yapacaktır. Bunun için geçmiş olaylarla bunları irtibatlandırmıyoruz. Bir seçimdir, geçmiş hizmetlerimize göre diğer arkadaşlarım da olabilirdi. Biz de aynı güçle ona yardımcı olurduk. Şu anda Danıştay Genel Kurulu beni seçti. Arkadaşlarımla hep birlikte Danıştayımıza, milletimize çok faydalı hizmet veren bu kurumu yüceltmeye elimizden geldiğince gayret edeceğiz.''


AA
 



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,908 µs