En Sıcak Konular

Gökçek'ten ilginç bir özür

28 Mayıs 2008 15:46 tsi
Melih Gökçek, Ankara'nın içtiği suyla ilgili gizlediği bir gerçeği "gizledim çünkü" diye açıkladı ve halktan özür diledi. Ama mazereti var.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kesikköprü Barajı'ndan gelen Kızılırmak suyunun 21 gündür şehir içme suyu şebekesinde kullanıldığını açıklayarak, "Kimse de bunun farkına varmadı. İshal vakaları da artmadı" dedi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kızılırmak'tan verilen suyunun son derece kaliteli ve sağlıklı bir su olduğunu söyledi. Ankaralı'nın 21 gündür Kesikköprü'den gelen Kızılırmak suyunu içtiğini bildiren Gökçek, "Kimse de bunun farkına varmadı. İshal vakaları da artmadı" dedi.

Bu durumu önceden duyurmaları halinde, bazı sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin toplantılar düzenleyerek, ishal vakaları görüldüğü yönünde açıklamalarda bulunacağını öne süren Gökçek, "Bazı sivil toplum örgütlerinin bu durumu istismar ederek, ajitasyon yapmasını engellemek için bu gecikmiş açıklamayı yapıyorum. Ankaralılara hayırlı olsun. Böyle bir yola başvurduğum için halktan özür diliyorum" dedi.

-"GÜNLÜK OLARAK 20 FARKLI BÖLGEDEN SU ÖRNEKLERİ ALINARAK TAHLİLLER YAPILIYOR"

Gökçek, Kızılırmak suyunun kalitesinin içilebilir olduğunu vurgulayarak 20 farklı bölgeden her gün alınan suyun günlük olarak tahlil edildiğini ve sonuçların ASKİ'nin internet sitesinde paylaşıldığını ifade etti. Ankara'da içilen suların sağlıksız olduğu iddialarını "ideolojik" açıklamalar olarak kabul ettiğini söyleyen Gökçek, "Bu açıklamadan sonra da benzer çarpıtıcı açıklamalar gelecektir" dedi. İvedik Su Arıtma Tesisi'nin resmi açılışının yakın bir zamanda yapılacağını bildiren Gökçek, sudaki sülfat oranının iddia edildiğinin aksine standartlar dahilinde olduğunu savundu. Kızılırmak Projesi'nin 12 ayda bitirilmesinin önemini vurgulayan Gökçek "Bu tür yapılan işi karalayıcı iddialar her zaman olacaktır. Halkına sağlıksız su vermesi için bir belediye başkanının hain olması lazımdır" şeklinde konuştu.

-"İSHAL VAKALARININ NEDENİ SU DEĞİL"

Konya, Kırşehir ve Şereflikoçhisar'daki ishal salgını ile ilgili tartışmalara katılan Gökçek, "İshal salgınının nedeni Norovirüs adlı bir virüstür. Yaptığımız araştırmalar sonucunda zannedildiğinin aksine ishal salgınının nedeni su değil norovirüstür" dedi.



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs