Atalay savcıları göreve çağırdı! | " /> Atalay savcıları göreve çağırdı! | "/>

En Sıcak Konular

Atalay savcıları göreve çağırdı!

28 Mayıs 2008 15:32 tsi
Atalay  savcıları göreve çağırdı! Baykal'ın CHP Genel Merkezi'nin güvenlik güçleri tarafından dinlendiği yönündeki iddiaları ile ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, savcıları göreve çağırdı...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Baykal'ın CHP Genel Merkezi'nin güvenlik güçleri tarafından dinlendiği yönündeki iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile basının karşısına geçen Atalay iddiaları bütün boyutlarıyla üzücü olarak karşıladıklarını belirtti ve savcılığı derhal göreve çağırdı. Açıklamalar şöyle:

"Böyle bir olay olduysa üzüntüyle karşılarız. Böyle bir iddi araştırma yapılmadan ortaya atılmışsa da çok yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hiç bir şey keyfiliğe bırakılamaz. Dinleme diye bir şeyi tasvip edemeyi bu hukuka aykırı olduğu gibi gayri ahlakidir.

Öyle bir şey varsa aydınlatılmalıdır. Hiç bir şekilde makul görülemez.

Ankara valiliğine yazılı suç duyurusu talimatı verdim. Cumhuriyet savcıllarını göre çağırdım. Konuyu bütün boyutlarıyla aydınlatılması gerekiyor. Bunu aydınlatmamız lazım. Dinleme suçunun cezası TCK'da çok ağırdır. Bizim hükümetimiz döneminde bu cezalar ağırlaştırıldı. Nasıl olacağı da yargı kararlarıyla netleştirildi. Kim yaparsa yapsın bu parti içinden de olsa bu cezalandırılır. Biz bunların peşindeyiz.

Ancak daha olay araştırılmadan Sayın Baykal'ın çok ileri ifadeler kullanmasını kesinlikle reddediyoruz. Güvenlik güçleri yapmıştır ifadesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Ya böyle çıkmazsa yarın bu ileri ifadeler ne olacak. Haa bildikleri bir şey varsa burdan çağrı yapıyorum açıklasınlar. Ne olduğu belli olmadan bu ifadeler kullanılamaz.

Anamuhalefettten şunu beklerdim. Böyle bir olay var şu tedbirleri alalım. Şunu yapalım şeklinde bir yol göstermesini isterdik. Güvenlik güçlerimizin genellenmesini asla tasvip etmiyoruz. Güvenlik birimnlerini suçlayıcı ifadeler kabul edilemez. Dinleme olayları kabul edilemez en küçük müsamaha gösterilemez. Dileğimiz savcılığımızın bir an önce olaya el koysun. Olayın en fazla aydınlatılmasını isteyen biziz. Ne gerekirsde yapmaya ve katkı vermeye hazırız. Dileğimiz daha şeffaf açık ve demokratik bir toplum olmaktır. Bu dinlemeyi kim yaptıysa cezasını bir an önce çekmelidir. Her kim yaptıysa cezasını çeksin.

İddia edenler bir şey söylemeli. Ya savcıya vermeli ya hükümete bu konuyu ulaştırmalı. Böyle bir şey yok. Eğer varsa cezasını çekecek. Bu konuyu polemik konusu haline getirilmekten öte aydınlatılmalıdır. Ortaya delil koymadan ileri suçlamalar ortaya atılmamalı.

Gerekirse Deniz Baykal'a bu konuyu da görüşürüm.

Paksüt olayında zerre kadar dinleme diye bir şey sözkonusu değil. Bunu önce ben kendim ikna olmak için araştırdım."

haber7



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,478 µs