En Sıcak Konular

Emine Erdoğan iki habere dava açtı

28 Mayıs 2008 14:58 tsi
Emine Erdoğan, kendisi ve Hayrünnisa Gül ile ilgili haberlerde ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' gerekçesiyle Tempo dergisi ve muhabiri Cemal Subaşı ile Posta gazetesi aleyhinde 10'ar bin YTL'lik olmak üzere iki ayrı manevi tazminat davası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Fatih Şahin tarafından, Tempo dergisi ve muhabiri Cemal Subaşı aleyhinde açılan davanın dilekçesinde, Tempo dergisinde, 22 Mayıs 2008 tarihinde yayınlanan ''İşte İpleri Koparan Konuşma-Devletin Zirvesindeki Küskünlüğe İlişkin Ankara Fısıltıları'' başlıklı bir haber yayımlandığı kaydedildi.

Söz konusu haberde, ''Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül arasında geçtiği iddia edilen gerçek dışı bir konuşma ve görüşmeye yer verildiği'' aktarılan dilekçede, dava konusu yayınla Emine Erdoğan'ın kişilik değerlerine saldırıda bulunulduğu ileri sürüldü.

Dilekçede, ''Dava konusu yayında yer alan gerçek dışı konuşma Emine Erdoğan ile Hayrünnisa Gül arasında var olduğu iddia edilen dargınlığın sebebi olarak gösterilmeye çalışılmış ve hatta yayının devamında, varsayılan bu kırgınlığın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de yansıdığı iddia edilmiştir'' denildi.

Dava dilekçesinde, şunlar kaydedildi:

''Öncelikle haber kesinlikle gerçek değildir. Hiçbir şekilde, hiçbir yerde ve toplantıda, böyle bir konuşma yapılmamıştır. Hiçbir gerçek olguya dayanmayan, salt hayal ürünü olarak yapılan bu yayınla, Emine Erdoğan'ın kişilik değerlerinin saldırıya uğradığı açıktır.

Ayrıca dava konusu yayında yapılan değerlendirmeler ile devlet yönetimi kişisel kin ve çıkarlara, hırslara dayandırılmaya çalışılmış, konular kişiselleştirilerek basite indirgenmiş ve salt başbakanın eşi olmak dışında hiçbir siyasi yapı içinde yer almayan, herhangi bir siyasi konuya müdahil bulunmayan Emine Erdoğan, gerçek dışı bir konuşmaya dayanılarak Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi bir konuda yönlendirme yapan biri olarak göstermeye çalışılmıştır.

Dava konusu yayında yer alan itham ve iddialar ile ilkeli ve sorumlu yayın prensibine dayanan basın özgürlüğünün sınırları aşılmıştır.''

Dilekçede, Tempo dergisi ve muhabiri Cemal Subaşı'dan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

Emine Erdoğan'ın avukatlarının, Posta gazetesine açtıkları davanın dilekçesinde ise gazetede 23 Mayıs 2008 tarihinde ''İpleri Koparan Konuşma'' başlığıyla yayınlanan haberde, Erdoğan'ın ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' iddia edildi.

Dava dilekçesinde, Posta gazetesinden, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talep edildi.

(aa)
 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs