En Sıcak Konular

Havacılar, 'flaş flaş flaş'tan rahatsız

28 Mayıs 2008 14:59 tsi
Havacılık yöneticileri, medyada yer alan kaynağı belirsiz ve 'flaş, flaş', 'şok şok' diye verilen birçok haberin sektöre büyük zararlar verdiğini ileri sürdü.

Prof. Dr. Haluk Gürgen de, "Havacılık yöneticilerine medyayı kullanmaya kalkmayın! " tavsiyesinde bulundu.

Havacılığın medya ile olan ilişkileri, Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı'nın (HAVAK) düzenlediği toplantı ile masaya yatırıldı. Medyaya olan bilgi akışının doğru yönde sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya; Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Yavuz Çizmeci, Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Kaptan Pilot Ali Ziya Yılmaz, Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, HAVAK Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Ertüzün, Hava Trafik Kontrolörleri Dernek Başkanı Ayhan Kartal, İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği Başkanı Cemil Yıldız, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Haluk Gürgen, Halkla İlişkilerin duayenlerinden Betül Mardin ile havacılık sektöründeki gazeteciler katıldı.

Atatürk Havalimanı'ndaki etkinlikte konuşan Yavuz Çizmeci, medyada son bir yıl içinde yer alan sektör haberleriyle ilgili özel bir araştırma yaptırdığına işaret ederek, yanlı ve yanlış haber yapan medya mensuplarına sitem etti. Her işin ciddi fakat havacılığın gerçekten çok ciddi bir iş olduğunu vurgulayan Çizmeci, ''Çünkü insan hayatıyla çok yakından ilgili. Bu işi yapan insanlar, firmalar gerçekten desteklenmeli, önleri açılmadır. Petrolün varilinin 130 dolarları aştığı günlerde havacılık yapmak çok zordur. Yandık ama zannetmeyin ki sadece havacılar olarak yandık. Herkes olarak yandık. Bunun etkisi dalga dalga, toplumun her kesiminde ve sektörde kendisini gösterecektir. Havacılık sektörü aslında bir asırlık bir sektör. Çok uzun bir geçmişi yok ama bugün Mars'a ayak bastık. 10 ay sonra da Mars'a ilk insan gönderilecek. Böylesine hızlı gelişen, teknoloji ile iç içe, insan hayatını güzelleştirmeye, iyileştirmeye ekonomiyi iyileştirmeye yönelik olan bir sektörün medya tarafından çok daha ciddi, çok daha bilimsel ele alınması lazım.'' değerlendirmesini yaptı.

hurhaber



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,856 µs