En Sıcak Konular

CHP gündem değiştirmeye mi çalışıyor?

28 Mayıs 2008 14:23 tsi
CHP gündem değiştirmeye mi çalışıyor? Hz. Muhammed ve Hac hakkında hakaretvari sözleri nedeniyle tepki çeken CHP’li Sav, özür dilemek yerine, telekulak iddiasında bulundu. CHP’nin bu iddiası Ankara’da ‘CHP, hakaret konusunu gündemden düşürerek dikkatleri başka noktaya

Hz. Muhammed ve Hac için söylediği hakaretvari sözleri nedeniyle büyük tepki çekince ortadan bir süre kaybolan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, dün ortaya çıktı. Partisinin dünkü Grup Toplantısı’na katılan Sav, tepkilerle ilgili bir açıklama yapmadı ve salonu terk etti. Bu konuda açıklama yapmaktan kaçınan Önder Sav ve partisi CHP, Vakit gazetesinde yayımlanan bir haberden yola çıkarak telefonlarının dinlendiğini ileri sürdü ve telekulak iddiasında bulundu. CHP’nin bu iddiası Ankara’da ‘CHP, hakaret konusunu gündemden düşürerek dikkatleri başka noktaya çekmeye çalışıyor” şeklinde yorumlandı.

BAYKAL İSTİFAYA ÇAĞIRDI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, öğle saatlerinde yaptığı konuyla ilgili açıklamada Sav’ın Hz. Muhammed ve Hac hakkında söylediği sözlere değinmeyerek, direk telekulak iddiasına girdi. Baykal, CHP Genel Sekreteri Sav'ın, devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini iddia ederek, oldukça sert ifadeler kullandı.

Konuşmasına, “Bugün siyasal tarihimizde daima olumsuzca hatırlanacak bir olayla ilgili konuşacağım. Ana muhalefet merkezindeki bir oda devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendi ve dinci bir gazetenin manşetinde yer aldı.” diyerek başlayan Baykal, ”Bu normal bir telefon dinlemesi değildir... Telefon dinlemeden çok farklı bir şey. Çünkü bu bir ortam dinlemesi... Çalışma ortamında dinlendiği ortaya çıktı ve bunların dinci gazete ile çok yakın bir çalışma içinde olduğu görülmüştür. Türkiye’de devletin içinin çürüdüğü bu olayla açıkça ortaya çıkmıştır. İnsan hakları ve demokrasi bu iktidar döneminde demek hiç önemli değil. Türkiye'de devlet artık bildiğimiz devlet olmaktan çıkmıştır.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında ”Şu saate kadar bu olay karşısında herhangi bir özür soruşturma ve araştırma olmamıştır.” diyen Baykal, dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir şey olsa olaydan sorumlu bakan ve Başbakanın görevden ayrılmasının söz konusu olacağını söyledi. Baykal, bu olaydan dolayı özür bekleyerek ve istifa çağrısında bulunurken, Sav’ın tepki çeken sözleri nedeniyle özür dilenip dilenmeyeceği ya da istifa edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

CHP GENSORU ÖNERGESİ VERİYOR

Öte yandan, Telekulak iddiaları konusunda bugün TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile makamında yaptığı görüşmenin dinlenildiğine ilişkin iddiaları gensoru ya da meclis soruşturması biçimde en kısa zamanda meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. Hakkı Suha Okay da cumhuriyet savcılarının olaya derhal el koyması gerektiğini belirterek, “Buradan, CHP Grup Başkanvekili olarak suç duyurusunda bulunuyorum” diyerek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın istifasını istedi.

Hz. Muhammed’e hakaret eden Önder Sav hakkında herhangi bir işlem yapmayan ve bu konuda günlerdir sessiz kalan CHP’nin, Vakit gazetesinin haberi üzerine ortalığı ayağa kaldırması dikkat çekti. CHP’nin bu tavır ve girişimi Ankara’da, CHP’nin özür dilemekten kaçmak için gündemi değiştirmeye çalışması olarak değerlendirildi.

SAV: “BU AHLAKSIZLIK” !

Hz. Muhammed ve Hac hakkında söylediği sözlerle ilgili günlerdir açıklama yapmayan CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın, Vakit gazetesinde haberin yayınlandığı gün ortaya çıkarak açıklama yapması dikkat çekti. Sav’ın, açıklamasında Vakit gazetesinde yayımlanan haberin içeriği ile ilgili açıklama yapmaması da dikkatleri çeken bir diğer nokta oldu.

Açıklamasında,”Bu görüşmeyi devlet içinde örgütlenmiş bir şebeke dinleyerek dinci bir gazeteye servis yaptı. CHP Genel Sekreteri’ni dinleme cüret ve ahlaksızlığını göstermeleri ibret vericidir. Devletin hangi birimi bu kadar pervasız olabilir? Bu dinlemenin, bir süredir dinci basın organlarında hakkımda sürdürülen kampanyanın bir uzantısı olma ihtimali var.” diyerek gündemi değiştirmeye çalışan Sav, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt olayı ile kendi olayı arasında bağlantı kurmaya çalıştı.

ARAMADA DİNLEME CİHAZI BULUNAMADI

Bu arada, Vakit gazetesinin haberinin ardından parti binasında tüm odalarda böcek araması yapıldı ancak yapılan aramalarda herhangi bir dinleme cihazı bulunmadı.

SAV’ın ismi, 17 Mayıs’ta Ankara-Elmadağ ilçe örgütündeki ’hac’ değerlendirmesiyle gündeme geldi. Sav, bir video görüntüsünde, hacca gitmesi konusunda yardımcı olmasını isteyen CHP’li Mustafa Ünal’a "Boş ver! Araplara para kaptırma. Bakarsın Muhammed bırakmaz peşini…" sözleriyle cevap vermişti. Bu görüntülerin yayımlanmasının ardından Sav’ büyük tepki görmüş ve bu tepkilerin ardından ortadan kaybolmuştu.

timeturk



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs