En Sıcak Konular

Hoca’yı evlendirdiler, mahkum oldular!

28 Mayıs 2008 14:12 tsi
Hoca’yı evlendirdiler, mahkum oldular! Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ı evlendiren o dönemdeki Sabah gazetesi sahibi Turgay Ciner ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Mahkumiyet kararı Yargıtay tarafından da onandı.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan Sabah gazetesi ve Fatih Altaylı hakkında açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Eşi Nermin Erbakan’ın vefat etmesinin ardından, 2006 yılında “Erbakan evlendi” sürmanşetiyle çıkan Sabah gazetesi, eski Başbakan’ın eşinin vefatının ardından imam nikahı kıydırarak gizlice evlendiğini iddia etmişti.

Bunun üzerine Necmettin Erbakan gazetede yer alan haberden dolayı Sabah gazetesi ve gazetenin sorumlu yazıişleri müdürü aleyhine dava açarken, haberi köşesine taşıyan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı hakkın da ayrı bir dava daha açtı. Sabah gazetesi aleyhine Ankara 14. Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme Erbakan’ı haklı buldu. Mahkeme Sabah’ın asılsız haber yayınlayarak eski Başbakan’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğuna karar verilerek, gazeteyi 5 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

ALTAYLI DA MAHKUM EDİLDİ
Asılsız haberin ardından dönemin Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı da yazdığı köşe yazısından dolayı mahkum oldu. Yazısında, “80 yaşındaki Erbakan geçenlerde gizlice, aile içinde yapılan bir törenle evlenmiş. Evlenmiş dediysek imam nikahı. Evlendiği kadın da camiadan helal süt emmiş, bir tarikatın önde gelen isimlerindenmiş” ifadelerinde bulunan Altaylı da 5 bin YTL manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

YARGITAY CEZALARI ONADI
Necmettin Erbakan’ın avukatı Yaşar Gürkan’ın açtığı her iki dava da davalılar Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Ancak her iki davaya da bakan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Yusuf Yazıcıoğlu’nun mahkumiyet kararını bozarak alt mahkemelerin Sabah ve Altaylı hakkında verdiği kararı onadı.

ERBAKAN’IN GİZLİCE EVLENDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Sabah gazetesi eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın eşinin vefatının ardından 2 Şubat tarihinde sürmanşetten yayınladığı haberinde, “Erbakan evlendi” başlığını kullanmıştı. Haberin spotunda ise, “Müthiş iddia… Bir sure once eşini kaybeden Erbakan Hoca imam nikahı ile eş aldı.”ifadelerinde bulunmuştu. Gazetenin 27. sayfasında haberin devamında ise, “Erbakan evlendi. Necmettin Erbakan’ın eşinin ölümünden sonar bakını sağlayacak bir kadına ihtiyaç duyduğu ancak inancı gereği bu kadrınla yakın teması sakıncalı gördüğü için imam nikahıyla evlendiği iddia ediliyor.” denilmişti.

Haberin yayınlanmasının ardından Necmettin Erbakan kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle Sabah gazetesi sahibi Turgay Ciner aleyhine 30 bin YTL ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı aleyhine de 10 YTL manevi tazminat istemiyle dava açmıştı.

8sutun
 



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,936 µs