En Sıcak Konular

Papa'nın Ahmedinejad sıkıntısı!

28 Mayıs 2008 14:04 tsi
Papa'nın Ahmedinejad sıkıntısı!

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'ın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) Roma'da 3-5 Haziran'da düzenleyeceği zirve toplantısına katılacak olması, İtalya ve Vatikan'da sıkıntıya neden oldu.

Basına sızan bilgilere göre İtalya ve Vatikan yetkilileri, Roma ziyareti sırasında Ahmedinejad'la yanyana görülmek istemiyorlar. Ahmedinejad'ın FAO toplantısı nedeniyle Roma'da bulunduğu sırada Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus'la da görüşmek istediği, ancak Vatikan'ın İranlı lidere halen bir randevu vermemiş olduğu öğrenildi.

BERLUSCONİ GÖRÜŞMEMEK İÇİN MAZERET UYDURDU

İtalya ise Ahmedinejad'la üst düzeyde bir ikili görüşme yapılmaması kararı aldı. İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, 3-5 Haziran tarihlerinde Başbakan Silvio Berlusconi'nin program yoğunluğu nedeniyle Ahmedinejad'la görüşmesinin mümkün olamayacağını belirterek, “Program zaten yeterince yoğun. İkili görüşmelerin sayısını arttırmanın mümkün olmayacağını düşünüyorum. Kaldı ki Ahmedinejad'ın FAO toplantısına katılacağından da emin değilim” diye konuştu.

Vatikan'ın da program yoğunluğu gerekçesinin ardına sığınarak Ahmedinejad'a randevu vermememe eğilimi içerisinde olması dikkati çekiyor.

PAPA RANDEVU KONUSUNDA KARARSIZ

Vatikan kaynakları, Ahmedinejad'ın Papa 16. Benediktus'tan randevu talebiyle ilgili olarak, “Papa'yla görüşme için pek çok talep söz konusu. Önceden belirlenmiş randevular var. Bu konuda henüz hiçbir bilgi söz konusu değil” demeyi yeğliyorlar.

Diplomatik gözlemciler, bu durumu, Ahmedinejad'ın İsrail'in ortadan kaldırılması gerektiğini belirten beyanatlar vermiş bir şahsiyet olması nedeniyle İtalya ve Vatikan'daki üst düzey yetkililerin İranlı liderle aynı karede görünmek istememelerinin göstergesi olarak yorumluyorlar.

AHMEDİNEJAD İLK KEZ BİR AVRUPA KENTİNE AYAK BASACAK

Ahmedinejad, FAO tarafından 3-5 haziran tarihlerinde Roma'da düzenlenecek “Gıda güvenliği: İklim değişikliği ve biyoenerjinin getirdiği sorunlar” başlıklı toplantıya katılması durumunda, ilk kez bir Avrupa kentine ayak basmış olacak.

Ahmedinejad'ın Roma'daki FAO toplantısına, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ve İran Tarım Bakanı Muhammed Rıza İskenderi'nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetle katılması bekleniyor.

AA



Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs