En Sıcak Konular

Sezer: Beni dinleyebilirler, sorun yok

28 Mayıs 2008 13:52 tsi
Sezer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin, ''kutuplaşma, kutuplaştırma ve gerginlik yaratma politikasını'' sürdürdüğünü savundu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün dinlenmesi, son derece tehlikeli, demokrasiye uymayan bir davranış. Telefonları dinleme gibi, ucuz ama diktatöryal bir duruşu da ortaya koyuyorlar'' dedi.

AK Parti'nin, kavgacı, ayrıştırıcı üslubuna, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğüyle kavga etmeye devam ettiğini öne süren Sezer, ''En önemli yargıçların, siyasetçilerin telefonlarını dinleme gibi, ucuz ama diktatöryal bir duruşu da ortaya koyuyorlar. Bu, demokrasilerde kabul edilebilir bir durum değil. Böylece, baskıcı, demokrasi dışı bir uygulama içinde oluyorlar. Toplum üzerinde psikolojik bir baskı ortamı da oluşturmaya çalışıyorlar'' diye konuştu.

Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''16,5 milyona ihanet etmem'' sözünü anımsatarak, Erdoğan'ın, ''kutuplaştırmaya dönük politikaları sürdürme kararındayım'' demek istediğini savundu.

Erdoğan'ın, sadece 16,5 milyona değil, bütün vatandaşlara haksızlık ettiğini öne süren Sezer, ''Tavırlarıyla, uygulamalarıyla, demokrasiye, birliğimize ihanet noktasındalar'' dedi.

Bir AK Parti sözcüsünün, ''Ram olacaksınız'' dediğini anımsatan Sezer, ''AKP'liler kusura bakmasın, ram olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Kuru gürültüye pabuç bırakacak değiliz'' diye konuştu.

-''SEÇİME DÖNÜK PROPAGANDA''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, GAP ile ilgili eylem planını açıkladığını anımsatan Sezer, 6 yıldır iktidarda olanların, Türkiye'nin hiçbir yerine çivi çakmadığını öne sürdü.

Sezer, GAP'ın, Cumhuriyet ve aynı zamanda geçmiş hükümetlerin de projesi olduğunu ifade ederek, Hükümetin 6 yıldır parmağını kıpırdatmadığını söyledi.

GAP'a yeni başlanılıyormuş gibi, bir seçim yatırımı havasında olunmasını garipsediğini belirten Sezer, ''Hangi kaynaklarla bunu yapacaklarını doğru dürüst açıklamış değiller. 2008 bütçesine bakıldığında, yaklaşık 5 milyon YTL'lik bir kaynak ayırdıkları görülüyor. Aslında seçime dönük propaganda, ayakları havada bir çalışma. Hangi kaynakla yapacaklar?'' diye sordu.

-''DİNLEYEBİLİRLER, SORUN YOK''-

Sezer, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile makamında yaptığı görüşmenin dinlenildiğine ilişkin iddialara yönelik soruyu, ''Önde gelen yargı mensuplarını, siyasetçileri dinleme gibi ucuz ama diktatöryal yola başvurmalarını kabul etmek mümkün değil. Sav'ın, Paksüt'ün dinlenmesi, son derece tehlikeli, demokrasiye, demokrasi kurallarına uymayan bir davranış. Bunu kabul etmemiz, içimize sindirmemiz mümkün değil'' diye yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Siz de dinlenildiğinizi düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine Sezer, ''Başkalarının duymasını istemediğim bir şeyi düşünmem bile. Dinleyebilirler, sorun yok'' dedi.

Haber7.com



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,213 µs