En Sıcak Konular

Hürriyet ve Vatan'dan çirkin çarpıtma

28 Mayıs 2008 14:37 tsi
Hürriyet ve Vatan'dan çirkin çarpıtma Hürriyet ve Vatan gazetesi Cihan'ın basına açık toplantıda çektiği ve görüntülerini bütün abonelerine geçtiği haberi dinleme diye sundu.

Elmadağ'da ''Hac ve Hz. Muhammed'' hakkında saygısız sözler sarfeden CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı görüntüleyen Cihan Haber Ajansı telifli muhabiri Murat Kaya, çekimlerin gizli yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Hürriyet ve Vatan gazetesi Cihan'ın basına açık toplantıda çektiği ve görüntülerini bütün abonelerine geçtiği haberi dinleme diye sundu. Elmadağ'da ''Hac ve Hz. Muhammed'' hakkında saygısız sözler sarfeden CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı görüntüleyen Cihan Haber Ajansı telifli muhabiri Murat Kaya, çekimlerin gizli yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Kaya, "CHP-halk bütünleşmesi haber olur'' düşüncesiyle Sayın Sav'ın programını takip etmek istedim. Belediye Başkanı sayın Ömer Ağakurt, elimi sıkarak 'hoş geldin' dedi. İçeride partililer ve vatandaşlar vardı. Sayın Sav, makam odasında vatandaşlarla görüşürken her muhabir gibi haberi atlamamak için kayda girdim. Üzerimde oldukça büyük bir fotoğraf makinası ve kamera çantası vardı. Herkesin gözü önünde çekim yaptım." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Elmadağ'a CHP'li Belediye Başkanı Ömer Ağakurt'un davetlisi olarak giden CHP Genel Sekreteri Sav, burada Mustafa Ünal adındaki 70 yaşındaki bir vatandaşın hacca gitmek isteğini söylemesi karşısında, ''Boş ver Araplara para kaptırma... Muhammed bakarsın seni bırakmaz orada...Elinden tutar geri göndermez...'' şeklinde talihsiz sözler sarfetmişti.

Sav'ın ''kamerayla çekildiğimi bilmiyordum'' şeklinde basına yansıyan demecinin ardından olayı görüntüleyen Cihan Elmadağ telifli Muhabiri Murat Kaya, Elmadağ Belediye Başkanlık Binası'nda Başkan Ömer Ağakurt'un makamında yaşanan olay hakkında şu bilgileri verdi:

''Elmadağ'da telifli muhabir olarak çalışıyorum. Özellikle bir annenin karla kaplı yolda taksinin altında kalarak sürüklenmesi olayını görüntüledikten sonra Elmadağ'da herkes beni tanır oldu. CHP ilçe yöneticileri de burada beni çok iyi biliyor. Önder beyin Elmadağ'a geleceğini öğrendim zaman belediyeye gittim. Sayın Sav'ın gündemle ilgili olası açıklamalarını haberleştirmek için heyeti yakından takip etmek istedim. Başkanın yanına çıktım. Kendisi kapıdaydı. Önder beyin lavaboda olduğunu söyledi. Ben de kendisini haber yapmak istediğimi söyleyerek içeri girmek istediğimi söyledim. Başkan elimi sıkarak 'hoş geldin' dedi. İçerde partililer ve vatandaşlar vardı. Bir de CHP'li Hakkı Suha Okay. Önder Sav beyin gelmesiyle sohbetler ve konuşmalar başladı. 70 yaşını geçkin Mustafa Ünal da partililerle konuşmaya başladı. Halkla bütünleşmiyor eleştirilerini alan CHP'lilerin bu şekilde vatandaşlarla konuşmalarının haber konusu olacağını düşünerek çekim yapmaya başladım. Üzerimde oldukça büyük bir fotoğraf makinası ve kamera çantası vardı. Herkesin gözü önünde çekim yaptım. Mustafa Ünal'ın Sav'a ''Hacca gitme isteğini'' anlatmasını da kamerayla çektim. Sohbetin sonuna doğru yaşlı adamın Önder Beyin yanından uzaklaşması üzerine bir şeylerin ters gittiğini anladım. Daha sonra kaseti çözdüğümde hac ve peygamberimiz hakkında alaycı ifadelerin olduğunu fark ettim. Bunu da haberime taşıdım. Önder beyin dışarıda Elmadağlılara seslenmesini de görüntüleyerek haberleştirdim. Belki haberim Türkiye'de gündem oluşturdu. Geniş yankı buldu ancak Önder bey keşke bu sözler hiç söylemesiydi, bende haberleştirmek zorunda kalmasaydım.''



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs