ŞOK iddialar!.. | " /> ŞOK iddialar!.. | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan ŞOK iddialar!..

28 Mayıs 2008 13:07 tsi
Baykal'dan ŞOK iddialar!.. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın odasının dinlendiği iddialarına ilişkin basın açıklaması yapıyor. Baykal, Sav'ın odasının güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini söyledi:

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini iddia etti.

İşte Baykal'ın gündeme bomba gibi düşecek sözleri:

"Bugün siyasal tarihimizde daima olumsuzca hatırlanacak bir olayla ilgili konuşacağım. Ana muhalefet merkezindeki bir oda devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendi ve dinci bir gazetenin manşetinde yer aldı.
Bu normal bir telefon dinlemesi değildir... Telefon dinlemeden çok farklı bir şey. Çünkü bu bir ortam dinlemesi... Çalışma ortamında dinlendiği ortaya çıktı ve bunların dinci gazete ile çok yakın bir çalışma içinde olduğu görülmüştür. Türkiye’de devletin içinin çürüdüğü bu olayla açıkça ortaya çıkmıştır. İnsan hakları ve demokrasi bu iktidar döneminde demek hiç önemli değil. Türkiye'de devlet artık bildiğimiz devlet olmaktan çıkmıştır.

Şu saate kadar bu olay karşısında herhangi bir özür soruşturma ve araştırma olmamıştır. Türkiye’de rejimin ne hale geldiği ortaya çıkmıştır. Sanki dünyanın en normal olayı yaşandı. Bu tablo iyi bir tablo değildir. Hukuk hukuk olmaktan çıkmıştır. Dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir şey olsa olaydan sorumlu bakan ve Başbakanın görevden ayrılması söz konusu olurdu...Yer yerinden oynardı.

Bu dinlemenin meşruiyeti yoktur. Bu böyle gitmez. Gidemez. Bu vahim bir manzaradır.

Devlet elindeki teknik imkanları milletin parasıyla sağlamıştır. O araçlar ülkenin bütünlüğünü ve vatandaşın huzurunu korumak verilmiştir. Ancak öyle anlaşılıyor ki bu imkanlar, bir grup tarafından bir kısım insanlara karşı kullanılıyor.

Ülkenin güvenlik güçleri, istihbaratı ve İçişleri Bakanlığı ne hale gelmiştir. Böyle yıldırma ve sindirme taktikleriyle rakiplerinizi etkiniz altına alamazsınız."

Baykal kendisinin de dinlenmiş olabileceği sorusuna şöyle cevap verdi: "Bilemiyorum. Ama Genel Sekreterimizi açık bir şekilde dinlemişler. Sayın Önder Sav'a da sordum, o da aynen gazetede yazdığı gibi bir görüşme yaptıklarını söyledi." Baykal konu ile ilgili Meclis'e gensoru önergesi vereceklerini sözlerine ekledi.

Baykal Önder Sav'ın Hz. Muhammed ve Hac ibadeti ile ilgili söyledikleri konusunda sorulan bir soruyu, "Orada da bilgi dahilinde olmadan kamera çekimi yapılmıştır. Tamamen bir arkadaş ortamında yapılan bir toplantı medyaya yansıdı" şeklinde cevap verdi...

haber 7



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,609 µs