En Sıcak Konular

PKK doğalgaz boru hattına saldırdı!

28 Mayıs 2008 12:26 tsi
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi hava ve kara harekatlarıyla büyük zayiat veren terör örgütü PKK, moral bulmak için eylem peşinde.

Terör örgütü sınırdan sızmak için karakolları hedef alırken; son olarak Botaş doğalgaz boru hattına saldırı düzenledi. Mayınlı saldırıda hatta maddi hasar oluştu.

Güvenlik güçlerinin bölgede terör örgütüne yönelik başlattığı operasyonlar genişleyerek sürüyor. Operasyonlar Şırnak Cudi ve Gabar Dağı'nda yoğunlaşırken; Diyarbakır, Hakkari, Tunceli kırsalında da terörist avı sürüyor. Özellikle Mehmetcik sınırdan sızmalara karşı teyakkuz halinde. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçiş noktaları abluka altına alındı.

Tüm geçiş noktalarının tutulmasından dolayı zor durumda kalan teröristlerin, Suriye sınırından Hatay Amanos Dağları'na sızmaya çalıştığı belirtiliyor.

Şırnak Merkez ilçesi Küpeli Dağı bölgesinde, araziye patlayıcı madde yerleştirmeye çalışan bir terörist güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Teröristle birlikte 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Merkez ilçesi Bestler- Dereler ile Küpeli Dağı bölgesinde, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyetinde ise terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış mayına basma sonucu 2 güvenlik görevlisi yaralandığı bildirildi.

Operasyonlar karşısında ağır zayiat veren terör örgütü, ses getirici eylemler peşinde. Teröristlere bu yönde talimatlar veren örgütün hedefinde ise, karakollar ile yollar bulunuyor. Bu amaçla terör örgütü, kurduğu sözde özel bir birime sabotaj ve bombalama eğitimi verdi.

Örgüt, teröristlere, özellikle askeri mühimmat taşıyan trenler başta olmak üzere köy yollarına da mayınlı tuzak kurulma talimatı verdi. Örgütün yeni hedefleri arasında doğal gaz ile petrol boru boru hattları da bulunuyor.

26 Mayıs 2008 tarihinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Yaygınyurt Köyü bölgesinde, bir grup terör örgütü mensubu tarafından İran- Türkiye BOTAŞ Doğalgaz boru hattına saldırı düzenlendi. Konulan patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu, boru hattında hasar meydana geldi.

Vurkaç taktiğiyle mücadele eden teröristler, geçtikleri düzergahlara da sürekli mayın döşüyor. Elazığ-Tatvan seferini yapan yük ve yolcu taşıyan trene yönelik 30 kilogram amonyun nitratla düzenlediği mayınlı saldırıyı terör örgütü, askeri malzeme taşınması nedeniyle yaptığını ileri sürdü.

Hakkâri'nin Şemdinli ile Yüksekova ilçeleri arasında bulunan Şapatan Jandarma Karakolu'na 500 metre uzaklıktaki Şapatan mevkisinde askerlerin kullandığı yola mayın döşeyen terör örgütü, Şırnak'ın Irak sınırındaki Cudi Dağı eteklerinde bulunan Milli Jandarma Komando Taburu'na da roketli saldırı düzenlemişti.

Terör örgütünün Kürt gençlerine dağa çıkın çağrısı ise, istediği karşılığı bulamıyor. Bölgede desteği azalan terör örgütünün gıda ve yaşam malzeme sıkıntısı çektiği ifade ediliyor. Bu nedenle teröristler, özellikle köylere baskı kurmaya çalışıyor.

İsteklerini yerine getirmeyen köylüler ise öldürülmeye başlandı. Genelkurmay Başkanlığı, 26 Mayısta Van'ın Başkale ilçesi Bilgeç Köyü muhtarının terör örgütü mensuplarınca öldürüldüğünü duyurdu.

Öte yandan terör örgütü PKK, son günlerde teröristlerin kaza sonucu öldüğünü açıklamaya başladı. Örgüt içi öldürülmelerle gündemden düşmeyen terör örgütünün açıklamaları, akıllara teröristlerin ölümlerinin "kaza mı yoksa infaz mı?" sorusunu getiriyor. Son bir ayda terör örgütü, 2 teröristin eğitim sırasında kaza sonucu öldüğünü duyurdu.

17 Mayıs'ta Baharin Afrin adlı kadın teröristin sabotaj eğitimi sırasında kaza sonucu öldüğünü duyuran terör örgütü, 20 Nisan günü ise eğitim sırasında çıkan kaza sonucu Talip Akşahin (Rodi Halfeti) adındaki teröristin öldüğünü belirtti.

Teröristin nasıl bir kaza sonucu öldüğü ise açıklanmadı.

CİHAN



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,133 µs