En Sıcak Konular

Kabine revizyonu gündemde mi?

28 Mayıs 2008 12:29 tsi
Kabine revizyonu gündemde mi? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vekillerle yaptığı istişari toplantılarda ağırlıklı olarak ortaya konan talep 'kabine revizyonu' idi. Başbakan'a yakın kaynaklar 'yakında' bir kabine revizyonunun gündemde olduğunu haber verdi..

Kapatma Davası’nın açıldığı 14 Mart’tan bu yana gerek devletin yönetim kademelerinde, gerekse ekonomi alanında zor günler geçiren, Yargıtay bildirisi ile iyice gerilen Ankara’da, kriz giderici tedbirlerin sinyalleri gelmeye başladı.

Kapatma davasının açılmasının ardından, Anayasa değişikliğini rafa kaldıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, attığı adımlar ve uygulamalarıyla karşıt cephe ile uzlaşı arayışında olduğunu göstermeye çalıştığı değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Yargıtay bildirisi sonrasında, inisiyatif alma yönündeki girişiminin ilk adımı olarak, Çankaya Köşkü’ne davet ettiği Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in, özetle “Ülkenin gerilmesinden biz de hoşnut değiliz. Biz artık konuşmayacağız. Ancak bazı adımların atılması gereklidir” demesi, dikkatli kulaklarca algılanmakta gecikmedi.

Cafesiyaset.com’un gerek hükümet çevreleri, gerekse devletin hassas kurumları nezdinde yaptığı araştırma, sıranın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın atacağı adıma geldiği yönünde beklenti oluştuğunu gösteriyor.

Ankara’nın hassas çevrelerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yargı ve asker cephesinde antipati oluşturan bazı isimleri bir kabine değişikliği ile görevden alabileceği de konuşulmaya başlandı.

Kaç bakanın değişeceği ve bunların hangi isimler olduğu netleşmemekle birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir nöbet değişikliği olasılığının yüksek olduğu yorumları yapılıyor.

Bu bakanlığa, devletin diğer kademeleriyle de barışık bir isim olan Milli Eğitim Eski Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam’ın getirilebileceği belirtiliyor.

Yine AK Parti İstanbul Milletvekili, Başbakan Danışmanı Reha Çamuroğlu’nun da bu kabine değişikliği sonrasında görev alabileceği değerlendiriliyor.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan’ın, Mayıs ayı ortalarında Ata uçağında birlikte seyahat ettikleri bakan arkadaşlarından birine, durumun hassasiyetini hatırlatarak, kendisinden fedakârlık isteyebileceğini söylediği yönündeki bilgi de, Başbakan’ın kabine revizyonuna hazırlandığını göstermesi bakımından dikkat çekici.

cafesiyaset



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,696 µs