En Sıcak Konular

Liderler 'geleceğin liderlerini' yetiştirecek

28 Mayıs 2008 12:02 tsi
İlki gerçekleştirilecek olan bir projeyle Demirel, Gül, Erdoğan ve Toptan gibi liderler, "geleceğin liderleri"ne eğitim verecek.

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği'nce (ÜZYEÇDE) bir ilk gerçekleştirilerek, Türkiye'nin önde gelen liderlerinin "geleceğin liderleri"ne eğitim vereceği bir programı hayata geçirilmesi planlanıyor.

"Liderlik Enstitüsü" adı verilen programı kapsamında başarılı lise öğrencilerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın Menderes, eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel ile çok sayıda bilim insanı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarının eğitim vermesi öngörülüyor.

ÜZYEÇDE Kurucu Başkanı Tekin Başer, 26 Haziranda uygulamaya konulması hedeflenen "Liderlik Enstitüsü" Programının "Türkiye'de bir ilk olduğunu" belirterek, enstitüyle toplumsal duyarlılığa sahip yetenekli liderler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Vatandaşlık, yardımlaşma, eşitsizlik, sağlık hizmetleri, eğitim, hukuk, güvenlik, çevre ve medya gibi eğitim konularının işleneceğini dile getiren Başer, enstitünün, Amerika'daki Johns Hopkins Üniversitesi'ne bağlı Yetenekli Gençler Merkezi ile Northwestern Üniversitesi'ne bağlı Yetenek Geliştirme Merkezi'nde yürütülen programların model alınarak hazırlandığını bildirdi.

Programla, kırsaldan kentlere kadar herhangi bir sosyo-ekonomik fark gözetmeksizin Türkiye'nin her coğrafyasından yetenekli ve üstün zekalı çocukları başkente getireceklerini anlatan Başer, "Türkiye'nin kazanımı olan gençleri 'bugünün paydaşı ve geleceğin liderleri' olarak görüyoruz. Cumhuriyetin 100. yıl dönümü olan 2023'e Türkiye'yi yönetecek genç liderler yetiştirmek amacıyla yola çıktık" diye konuştu.

Liderlik enstitüsünde özellikle sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan gençlere öncelik verdiklerini belirten Başer, Türkiye genelindeki üstün yetenekli ve zeki olan tüm gençlerin bu eğitimlerden yararlanabilmesini amaçladıklarını söyledi.

Enstitüyü her yıl iki aşamalı olarak yapmayı planladıklarını anlatan Başer, ilk aşamada orta öğretimdeki gençlere, ikinci aşamada ise ilköğretim öğrencilerine liderlik eğitimi vermeyi planladıklarını belirtti.

"Liderlik enstitüsü"nden yararlanabilmek için gençlerin herhangi bir sınavda başarılı olduğuna dair bir belge veya eğitimcilerinin referansını getirmelerinin yeterli olduğunu anlatan Başer, 23 Hazirandan 7 Temmuza kadar devam edecek programa başvuruların 13 Hazirana yapılacağını bildirdi.

AA



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs