''tutumunu gözden geçir'' çağrısı! | " /> ''tutumunu gözden geçir'' çağrısı! | "/>

En Sıcak Konular

Paris'e ''tutumunu gözden geçir'' çağrısı!

28 Mayıs 2008 11:53 tsi
Paris'e  ''tutumunu gözden geçir'' çağrısı! KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Fransa'nın, AB üyesi Güney Kıbrıs ile askeri tatbikat düzenlemesinin iyi niyetli bir davranış olmadığını belirtti ve Paris'e ''tutumunu gözden geçir'' çağrısı yaptı.

Avcı, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, görüşme sürecinin uzatılması, bir takvime bağlanmaması ve sınırsız bir süre düşüncesinde olmasının kabul edilmez bir yaklaşım olduğunu belirterek, "Biz en kısa sürede, kapsamlı, adil, eşit bir çözümün sağlanmasını destekliyoruz" dedi.
 
KKTC Dışişleri Bakanı Avcı, Kıbrıs Rum yönetiminin, Fransa ve Yunanistan ile 2-6 Haziran'da Güney Kıbrıs ve uluslararası sularda düzenleyeceği "Argonaftis" isimli ortak tatbikatı değerlendirdi.
 
Avcı, "Fransa'nın AB dönem başkanlığını alacağı bu süreçte ve Kıbrıs'ta görüşme sürecinin başladığı bir dönemde böyle bir tatbikatın olması iyi niyet göstergesi olarak kabul edilemez. Biz Kıbrıslı Türkler her zaman iyi niyetle hareket edip, görüşme sürecinin tıkanmaması, ilişkilerin bozulmaması için hassasiyetle davranıyoruz" dedi.
 
Bakan Avcı, sözlerine "Ama buna karşılık Güney Kıbrıs AB'nin dönem başkanlığını üstlenecek olan ülkeyle tatbikat protokolü imzalıyor. Bu iyi niyet göstergesi değildir. Tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor, Fransa'nın tekrar bunu dikkatle incelemesi gerekiyor" diye devam etti.
 
AB üyesi ülkelerin, tek taraflı olarak AB üyesi Rum yönetimiyle ilişkilerinin sakıncalarına dikkat çekerek, böyle bir ilişkinin Kıbrıslı Türkler tarafından olumlu karşılanmadığını kaydeden Avcı, "Zaten bizlere karşı haksız izolasyonları var. Verilmiş, yerine getirilmeyen sözler var. Bu süreç içerisinde yine tek taraflı, Güney'e karşı yapılan,avantaj sağlayacak, güç verecek, onları şımartacak davranışlar doğru bir yaklaşım değildir" diye konuştu.
 
Talat-Hristofyas görüşmesi
 
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın 23 Mayıs'taki görüşmesini ve görüşme sonunda yapılan ortak açıklamayı olumlu bulduğunu ifade eden Avcı, iki taraf arasında görüşmelerin olmasının iyi olduğunu kaydetti.
 
Avcı, Türkiye ile belirlenen yolda ilerlemeyi ve ortak belirlenen politika doğrultusunda yürümeyi ilke edindiklerini belirtti.
 
Rum lideri Hristofyas'ın, süreci oyalama, görüşmeleri geciktirme ve takvimsiz bir süreç düşüncesi varsa bunun kabul edilemeyeceğini belirten Turgay Avcı, "Çünkü bizim arzuladığımız, istediğimiz ve hedef koyduğumuz kapsamlı görüşmelerin bir takvim çerçevesinde, belirli bir süre içinde sonlandırılması yönünde bir çalışmanın yapılmasıdır" dedi.

cnnturk



Bu haber 308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,762 µs