En Sıcak Konular

Eroğlu: Türkiye risk grubu içinde!

28 Mayıs 2008 10:47 tsi
Veysel Eroğlu, Türkiye'nin su konusunda küresel ısınmanın tesirleri bakımından risk grubunda olduğunu söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Kişi başına düşen yıllık 1.500 metreküp civarındaki su miktarı ile Orta Asya'ya benzer şekilde su azlığı yaşayan bir bölgede bulunan Türkiye, küresel ısınmanın potansiyel tesirleri bakımından risk grubu içinde yer almaktadır" dedi.

5. Dünya Su Formu, Kırgızistan Bölgesel Toplantısı başkent Bişkek'teki Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eroğlu, "Dünyadaki bütün Türklerin özgür ve müreffeh şekilde küresel bir güç haline gelmesi için aramızdaki bağları ve dayanışmayı sağlamlaştırmak zorundayız" diye konuştu.

Eroğlu, "Su sektöründe daha iyi bir yönetişim için devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere bir ülkedeki ilgili bütün taraflar arasında olduğu kadar, ülkeler ve bölgeler arasında da uluslararası iş birliği imkanlarının artırılması gerekmektedir" dedi.

Çeşitli insan faaliyetleri dolayısıyla iklimin, bugün geçmiştekinden daha hızlı değiştiğini ifade eden Eroğlu, "Su kaynaklarına da bazen taşkın, bazen kuraklık şeklinde tezahür eden iklim değişikliği, 5. Dünya Su Forumu'nun da ana başlıklarından birini oluşturmaktadır. 16-22 Mart 2009 tarihleri arasında Avrupa'nın Kültür Başkenti İstanbul'da düzenleyeceğimiz Forum'un sağlayacağı fikri ve ilmi platform, iklim değişikliğinin tesirleri ve bunların nasıl aşılabileceğine ilişkin çözüm önerilerinin ortaya konulmasına hizmet edecektir" diye konuştu.

"İklim değişikliği ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kuraklık karşısında takınılacak en gerçekçi tavır; değişen şartlar altında üretim yapmayı, suyu ve toprağı doğru kullanmayı öğrenmektir" diyen Eroğlu, "başta temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik vermek ve orman varlığımızı artırmak olmak üzere çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz" dedi.

AA

 



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,333 µs