En Sıcak Konular

Ergenekon'un aile fotoğrafı

28 Mayıs 2008 09:53 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonda, 29 kişilik toplu bir fotoğraf ele geçirildi. Fotoğraf önemli bağlantıları ortaya çıkardı.

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonda, Kuvvai Milliye’nin bir karargahında çekildiği belirlenen 29 kişilik toplu bir fotoğraf ele geçirildi. Polis, şimdi bu 29 kişinin peşine düştü

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlediği operasyonda, topluca çekilmiş 29 kişinin bulunduğu bir fotoğraf ele geçirdi. Yapılan soruşturmada, bu gurubun Ergenekon örgütü adına, Sakarya, Düzce ve İçerenköy’de silahlı ve istihbarati eylem yapmaya hazırlanan tim olduğu belirlendi.

FOTOĞRAF İNCELENİYOR

Kapalı bir alanda 29 kişinin topluca çekildiği fotoğraftan şüphelenen savcı Zekeriya Öz fotoğrafta bulunan kişileri tek tek deşifre etmek için daha önce gözaltına alınıp ta serbest bırakılan kişilerle cezaevinde bulunan Ergenekon zanlılarına bu kişileri tanıyıp tanımadığını soruyor.

Bizzat savcı Zekeriya Öz tarafından yürütülen fotoğrafla ilgili olarak ilk somut bilgilere de ulaşıldı. Fotoğrafın Kuvvai Milliye Derneği’nin Maltepe’de bulunan bir karargahında çekildiği tespit edildi.

SİLAHLI EYLEM TİMİ Mİ?

Gerek cezaevinde bulunan Ergenekon zanlıları gerekse gözaltına alındıktan sonra serbest kalan Ergenekon zanlıları fotoğrafta bulunan kişileri tanıyıp tanımadıklarını savcı Zekeriya Öz’e anlattı. Maltepe’de ki bir karargahta çekildiği belirlenen fotoğrafta bulunan kişilerin, İçerenköy, Sakarya ve Düzce’de Ergenekon örgütü adına istihbarat ve silahlı eylem hazırlığında olduğu iddia ediliyor. İstihbarat birimleri, Ergenekon örgütünün Sakarya’da ciddi eylem hazırlığında olduğunu daha önce belirlemişlerdi. Fotoğrafla ilgili olarak yürütülen soruşturmada ismi belirlenen, C. G. İsimli bir kişi gözaltına alındı.

Aktif haber



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs