güvercin-şahin savaşının sonu | " /> güvercin-şahin savaşının sonu | "/>

En Sıcak Konular

DTP'de güvercin-şahin savaşının sonu

27 Mayıs 2008 22:58 tsi
DTP'de güvercin-şahin savaşının sonu Ahmet Türk'ün Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanlığı'ndan istifa etmesiyle birlikte parti içindeki ılımlı kanat ile radikal kanat arasındaki savaş da gün yüzüne çıktı.

DTP'nin Grup Başkanlığı'ndan istifa ettikten sonra CNN TÜRK'e konuşan Ahmet Türk, "Kendi siyasetini oluşturan, kendi ayakları üzerinde duran ve çözümü nerede gördüğünü özgürce söyleyebilen bir ortam istiyorum" dedi.

Ahmet Türk kemarelara istifa gerekçesini "7- 8 Mayıs da parti meclisimiz bir toplantı yaptı, Emine Ayna genel başkanlığa getirildi. Bu toplantı sonucunda benim grup başkanlığım sona ermiştir. Gerekçesi bu" sözleriyle açıklamıştı.

Fakat DTP içindeki asıl sıkıntı parti içindeki ılımlı kanat ile radikal kanat arasındaki görüş ayrılığı.

Daha çok radikal isimlerin hakim olduğu genel merkez yönetimi seçiminin yapıldığı parti meclisi toplantısı Ahmet Türk Irak'tayken yapıldı.

O toplantıda Ahmet Türk Ankara'ya dönmeden genel başkanlığa yine radikal kanattan bir isim olan Emine Ayna getirildi. İpler de işte bu toplantıdan sonra koptu.

Ahmet Türk süreci "Bu gelişmeyi öğrendikten sonra hukuki, siyasi ve etik bakımdan görevi sürdürmeyeceğimi söyledim. Hatta geçen salı günü de grup toplantısını açmayacağımı belirttim. Açmadım" sözleriyle açıkladı.

CNN TÜRK'e bu açıklamaları yapan Ahmet Türk, kendisini destekleyen milletvekilleri ile birlikte çalışmalarını parti içinde sürdürecek. Türk isitfa etmeyecek ama parti içindeki mücadelesine de devam edecek.

Türk'ün 20 Temmuz'da yapılacak kurultayda genel başkan adayı olması bekleniyor.

Adaylık koşulunu açıklayan Türk, sunduğu koşulla radikal kesimle neden anlaşamadıklarını da açıklamış oldu.

Türk, "Koşulum, kendi siyasetini oluşturan, kendi ayakları üzerinde duran, çözümü nerede gördüğünü özgürce ifade eden bir ortamın varlığı. Adaylık işinde mutabakat aramak doğru değil. Tek oy alacağımı bilsem yine de aday olurum. Ya da herkesin oyunu alacağımı bilsem aday olmayabilirim" dedi.

Ahmet Türk, "Radikal kesim sizin son dönemde yapmış olduğunuz açıklamalardan rahatsız mı oldu?" sorusuna ise ne "evet" ne de "hayır" cevabını vererek, düşüncelerinin herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Türk "Silahla mücadelede zarar veriyor. Bunu herkese söylüyorum. Bakış açısına itiraz yok. Zaten PKK'nın kendisi de bunu söylüyor" diye konuştu.
Ahmet Türk, 14 Mayıs'ta yapmış olduğu açıklamada terör örgütü PKK'nın silahlı mücadelesinin Kürt halkına zarar verdiğini söylemişti. 'Kürt sorunu' konusunda barışçıl bir adım atılmadığını öne süren Türk, ''adım atılsın gerekirse PKK'ya karşı da çıkarız'' demişti.

CNNTurk
 

 



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs