En Sıcak Konular

Köşk'te sazlı sözlü yemek!

27 Mayıs 2008 18:13 tsi
Köşk'te sazlı sözlü yemek! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Çankaya Sofrası"nda, sanatçıları ağırladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Çankaya Sofrası"nda, sanatçıları ağırladı.

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen "Çankaya Sofrası"nın dördüncüsüne, sanatçılar Orhan Gencebay, Neşet Ertaş, Mazhar Alanson, Ahmet Özhan ve Zara ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren öğle yemeğinin ardından Çankaya Köşkü'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan "Bozkırın Tezenesi" olarak nitelendirilen Neşet Ertaş, yemeğin sohbet dolu geçtiğini ifade ederek, "Müzisyenin olduğu yerde her şey güzel olur" dedi.

Bir soru üzerine, "Bana, saz çalıp türkü söylettiler" diyen Ertaş, "Divane Gönlüm" adlı türküsünü seslendirdiğini söyledi.

Türk operasında bozlak söylenmesini, Cumhurbaşkanı Gül'e önerdiğini anlatan Ertaş, "Sayın Cumhurbaşkanı da bunu kabul etti. Bundan sonra senfoni orkestrasında bozlak söylenecek. Bunun sözünü aldım" diye konuştu.

Mazhar Alanson da yemeğin çok güzel geçtiğini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ilettikleri konularla yakından ilgilendiğini söyledi. Alanson, bir soru üzerine, "Müzikten, biraz havadan sudan güzel şeylerden bahsettik. Operaya kadar" dedi.

Orhan Gencebay da yaptığı açıklamada, özellikle müzik sektörü ve camiasının sorunları üzerinde durduklarını söyledi. Telif Hakları Yasası'nda daha alınması gereken yol olduğunu ifade eden Gencebay, "Bunu Cumhurbaşkanımıza anlattık. Telif haklarının önemini vurguladık" dedi.

Gencebay, yemekte siyaset konuşulup konuşulmadığı sorusu üzerine şunları söyledi: "Bizi devletimizin başkanı çağırdı. Orada olmak zorundaydık. Mutlu olduk. Ülkemizin içinden geçtiği zor günler yaşıyoruz. Bunların hepsini atlatacağımıza ve daha iyi olacağımıza inanıyorum. Benim her zaman pozitif düşündüğümü bilen bilir. Negatif düşünecek ne var ki? Netice gönül barışında, akıl barışındadır. Biz bunu sağlayabilecek toplumuz. Kısa zamanda sorunlarımızı aşacağız inşallah. Siyaset konuşmadık."

Sanatçı Zara da yemeğin oldukça iyi geçtiğini ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendilerine çok iyi misafirperverlik gösterdiğini belirtti.

AA



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs