'sapık gücü' | " /> 'sapık gücü' | "/>

En Sıcak Konular

Barış gücü değil 'sapık gücü'

27 Mayıs 2008 16:49 tsi
Barış gücü değil 'sapık gücü' İngiltere merkezli çocuklara yardım kuruluşu Save the Children'ın hazırladığı bir rapor, çatışma ve felaket bölgelerindeki çocukların; bizzat kendilerini korumakla yükümlü görevlilerin tecavüz ve kötü muamelesine hedef olduklarını ortaya koydu.

İngiltere merkezli çocuklara yardım kuruluşu Save the Children'ın hazırladığı bir rapor, çatışma ve felaket bölgelerindeki çocukların; bizzat kendilerini korumakla yükümlü görevlilerin tecavüz ve kötü muamelesine hedef olduklarını ortaya koydu.

BBC'nin haberine göre, raporda insani yardım kuruluşu çalışanları ve barışı korumakla görevli askerlerin bazılarının, aralarında 6 yaşındakilerin de bulundukları çocukları taciz ettiği belirtildi. Raporda, taciz ve kötü muamelenin; çocuklar ve ailelerinin başlarına daha kötü şeyler gelmesinden endişe ettikleri için ihbar edilmediği, suçluların da cezalandırılmadığı saptamasına da yer veriliyor. Save the Children'ın araştırması, Fildişi Sahili, Sudan'ın güneyi ve Haiti'yi kapsıyor.

Rapora göre, çocuklara yönelik cinsel tacizin failleri arasında, her türlü insani yardım, barış ya da güvenlik faaliyeti yürüten örgütlerin her kademeden personeli var. Bunlara yerel görevlilerle uluslararası personel de dahil. Raporda, bu örgütlerin ya da suçlanan kişilerin isimlerine ilişkin ayrıntı yok.

Raporu kaleme alan Karina Çarki, ''Bunun nedeni, çocukların, konuşmaları halinde başlarına geleceklerden korkuyor olması'' dedi. Çarki, araştırmayı yapabilmek için çocuklara gizlilik ve başlarına gelenlere ilişkin ayrıntıları daha ileri aşamalara taşımayacakları konusunda söz verdiklerini söylüyor.

Fildişi Sahili'nde yaşayan 13 yaşındaki bir kız, BBC'ye verdiği demeçte, evinin yakınındaki bir tarlada, 10 Birleşmiş Milletler barış görevlisinin tecavüzüne uğradığını, tecavüzcülerin kendisini kanlar içinde bırakarak gittiğini, sürekli titrediğini, kustuğunu anlattı.

Barışı koruma operasyonlarının çoğunu Birleşmiş Milletler yürütüyor. Save the Children, sorunla mücadele için Birleşmiş Mİlletler'in cinsel sömürü ve tacizle mücadele ekibiyle öneriler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,080 µs