En Sıcak Konular

Şahin: Türkiye'nin rejim sorunu yoktur

27 Mayıs 2008 16:40 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'de bir rejim sorununun olmadığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Nevzat Pakdil'in başkanlığında saat 15.00'te toplandı. Türkiye'deki iş kazalarıyla ilgili gündem dışı söz alan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan GAP Eylem Planına değindi.

Sakık, Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne kadar devam eden paketlerle, Kürt sorununun çözülmeye çalışıldığını ileri sürerek, ''Oraya seferler düzenliyor. Hayat bize bu politikalarla temel sorunların çözülmeyeceğini gösterdi'' dedi.

''Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a bir paketi açıklamak için değil, yerel seçim startı vermek için gittiğini'' ileri süren Sakık, sorunun adının konmadan, sorunla ilgili önemli projeler sunulmadan, sefer yapabileceğini, ancak zafer kazanılamayacağını söyledi.

Sakık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in salonda bulunmamasından üzüntü duyduğunu açıkladığını da ifade ederek, şu görüşleri savundu:

''Ne yapması gerekiyordu? Büyükşehir Belediye Başkanı, Sayın Başbakan'ın seçim startına ortak mı olması gerekiyordu? Sayın Başbakan burada seçilmiş DTP milletvekilleriyle diyalog kurmaktan korkuyor ve ürküyor ama sanki Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı emir kuludur, Sayın Başbakan oraya gittiğinde biat edecek. Demokrasi öyle bir anlayış yok. Eğer siz diyalog kurmak istiyorsanız ilk önce bu grupla kuracaksınız.''

-''TEŞEKKÜR BEKLERDİM-''

Sakık'a yanıt veren Adalet Bakanı Şahin de bugün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan insanlar için önemli bir gün olduğunu söyledi. GAP Eylem Planı'nın bugün ilan edildiğini, önümüzdeki 5 yıllık bir süreç içinde bölgenin kaderini değiştirecek bir kararlılık ortaya konduğunu ifade eden Şahin, bölge halkının bundan son derece memnun olduğunu bildirdi.

Bölge halkının, planla beraber, planın finansmanının ortaya konmasından da memnun olduğunu dile getiren Şahin, bugüne kadar birçok eylem planı açıklandığını ama bunları hayata geçirecek kaynağının ortaya konmadığını vurguladı.

''Sakık'tan böyle bir eylem planının ortaya konması nedeniyle Hükümete teşekkür etmesini beklerdim. Ama zararı yok'' diyen Şahin, Türkiye'nin açık bir toplum olduğunu ve kimin ne yaptığını toplumun yakinen bildiğini anlattı.

Bakan Şahin, DTP'li Sakık'ın ''Sorunun adını doğru koyalım'' sözlerini de eleştirerek, şöyle dedi:

''Bu cümleden hareketle birçok şey söyleyebilir. Bu şu demektir: 'Türkiye'de bir rejim sorunu var' demektir. 'Türkiye'de mevcut demokratik rejim Türkiye'nin sorunları çözmüyor, çözemiyor, çözmeye muktedir değildir' demektir. Türkiye'nin bir rejim sorunu yoktur. Bu yıl 85. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti'nde, Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesini yakalama mücadelesi vardır. Biz o sistem içerisinde Anayasa ile ortaya konan ilkeler içerisinde ülkemize hizmet edeceğiz. Halkımızın beklentisi hizmettir, sorunlarının çözümünü bekliyor. Bölge halkının en önemli sorunu işsizliktir. Bu proje hayata geçtiğinde orada milyonlarca insanımız iş bulacaktır, aş bulacaktır, ekmek bulacaktır. Türkiye'nin sorunu, sorunların şu ana kadar ertelenmesi ve bir türlü çözülememesidir. Türkiye şu anda bir şans yakalamıştır. Bölge halkı bir şans yakalamıştır. Hükümet olarak biz bunun şuurundayız.''

Genel Kurulda, TBMM Plan Bütçe komisyonunda bulunan İl Özel İdareleri ve Belediye gelirleriyle ilgili yasa tasarısının hükümete iade edilmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresi okunarak, kabul edildi.

zaman



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,566 µs