En Sıcak Konular

TRT'den 'kiralık eleman'a sert tepki

27 Mayıs 2008 16:07 tsi
TRT Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yayınlanan, 'TRT çalışanları kiralanıyor' içerikli haberleri sert bir dille eleştirdi. Bakın bu anlaşma nasıl çarpıtılmış:

Türkiye Radyo Televizon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yayınlanan, "TRT çalışanları kiralanıyor" içerikli haberlerin gerçekleri yansıtmadığını duyurdu.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, 22 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle bazı TRT çalışanlarının (teknisyen, ses sanatçısı, spiker) başka kuruluşlarda geçici süreyle çalışılabilmesine olanak sağlandığına dikkat çekildi.

Söz konusu yönetmeliğin hizmet ve değer paylaşımı mantığıyla çıkartıldığına vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi: "Hiçbir çalışanımız kiralık değildir. Her çalışanımız bir değerdir. Ve biz bu değerleri de değişik tv kanalları vasıtasıyla Türkiye ile paylaşmak istiyoruz."

Yapılan yönetmelik değişikliğinin TRT tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğu kaydedilen açıklamada, kamu yayıncığı yapan kurumun yeni gelir kaynakları oluşturarak yayın hayatına devam edeceğine vurgu yapıldı.

"ATV İLE YAPILAN ANLAŞMA YAYINCILIK BAŞARISIDIR"

Kurumdan yapılan açıklamada ayrıca, bazı basın yayın organlarında çıkan "TRT spikerleri ATV'ye kiralandı" başlıklı haberlere de tepki gösterildi.

Açıklamada, ATV ile yapılan hizmet anlayışı anlaşmasıyla TRT'nin mesleğinde uzman çalışanlarının maç yayınları için ATV'de belirli bir süre ve şartlarda çalışacağı, bunun karşılığında da aynı kanaldan EURO 2008 maç yayınlarının TRT'ye ücretsiz verileceği kaydedildi.

Yayıncılık sektörü için ATV ile yapılan anlaşmanın büyük bir başarı olduğu belirtilen açıklamada, "TRT yönetimi bu anlaşmayla Türk sporseverlerin kaliteli maç yayını izlemesine katkıda bulunacak, aynı zamanda da bütçesine hatırı sayılır bir gelir elde edecektir." denildi. 

Haber7.com



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs