Ergenekon evi bulundu! | " /> Ergenekon evi bulundu! | "/>

En Sıcak Konular

Yeni Ergenekon evi bulundu!

27 Mayıs 2008 16:03 tsi
Yeni Ergenekon evi bulundu! Antalya'da polisin bir hırızlık olayına müdahale ederken bulduğu cephanelik evin sahibi A.S. eski Özal Harekatçı çıktı. A.S'nin Veli Küçük'le bağlantılı olduğu anlaşıldı.

Antalya’da hırsızlık ihbarıyla gelinen evde ortaya çıkan el bombaları ve mühimmatın sahibi A.S’nin Özel Harekat Polisi olduğu ve kısa bir süre önce yasadışı bazı şahıslarla ilişkisi olduğu iddiasıyla teşkilattan atıldığı öne sürüldü.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, A.S’nin evinde yapılan aramada el bombalarının dışında çok sayıda doküman da ele geçirildiği ve Ergenekon çetesi olarak bilinen kişilerle bağlantısı olduğu yönünde bir takım bilgi ve bulgulara rastlandığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyal, Almanya’da bulunan A.S’nin yakalanması ve Türkiye’ye iadesini talep etti.

Ergenekon Bağlantısı

Tesadüfen ortaya çıkan ve üç el bombası ve 250’nin üzerinde Kaleşnikof, tabanca, tüfek mermisi gibi malzemelerin bulunduğu evle ilgili soruşturmaya Ankara’dan gelen Terörle Mücadele Birimi’nden bir ekibin el koyduğu öğrenildi.

Emniyet kaynakları, özel harekatçı polis A.S’nin evinde ele geçirilen dokümanlarda yapılan incelemelerde, “Almanya’da birçok toplantı ve gösteriyi organize ettiği ve Türkiye’den başta Veli Küçük olmak üzere birçok kişiyle bağlantısı olduğu bilgisine” ulaştıklarını söyledi. A.S’nin Türkiye’de kaldığı süreler içinde sık sık İstanbul ve Ankara’ya gittiğini, birçok ilde düzenlenen cumhuriyet mitinglerini organize ettiğini tespit eden polisin, ‘Ergenekon’ davası ve Ümraniye’de yakalanan el bombaları ile ilişkisi üzerinde de durulduğu belirtiliyor.

Halen Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusu süren A.S’nin 16 yaşındaki kızı M.S’nin verdiği bilgiler doğrultusunda üç kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

İade Çalışmaları Başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla, Almanya’da bulunduğu öne sürülen cephanelik evin sahibi A.S’nin yakalanması ve Türkiye’ye iadesi için çalışmalara başladı. A.S ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir dosyanın, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Almanya’daki ilgili mercilere gönderildiği öğrenildi. A.S’nin kısa bir süre önce Türkiye’den çıkış yaptığını belirleyen polis, daha önceki giriş ve çıkışlarını da belirlemeye çalışıyor.

taraf



Bu haber 898 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs