En Sıcak Konular

TRT Ankaralı Turgutları bitirecek

27 Mayıs 2008 15:12 tsi
Meydan Ankaralı Turgut, Nihat Doğan gibi sanatçılara(!) ve İlker Yasin gibi spor spikerlerine(!) kalmıştı, TRT bir yönetmelik değiştirdi, herşey altüst oldu...

TRT 22 Mayıs 2008’de Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle bünyesinde bulundurduğu teknisyen, spiker, ses sanatçıları vb çalışanları başka kuruluşlarda geçici süreyle çalışabilmesine imkan sağladı.

“Hizmet ve değer paylaşımı” mantığıyla çıkartılan yönetmelikle TRT bünyesindeki Halk ve Türk Sanat Müziği’ndeki birbirinden değerli sanatçıların yanı sıra Türkçeyi en güzel biçimde kullanan spikerlere de Özel Kanallar’da çalışabilme imkanı sağlandı.

Böylece TRT bu uygulamayla hem çok yüksek gelir elde edecek hem de özel kanallarda gerçek sanatçılar ve Türkçeyi en iyi kullanan spikerler boy gösterecek.

EURO 2008’İ ATV’DEN TRT SESLERİYLE İZLEYECEĞİZ

TRT’nin yeni uygulamasıyla maçlarda da TRT spikerleri sunum yapabilecek. Özellikle Avrupa Maçlarında seyirciler İlker Yasin gibi spikerlerden illallah etmişti.

EURO 2008’i yayınlama hakkını elinde bulunduran ATV ile TRT bu kapsamda anlaşma yaptı. Türk Milli Takımı'nın maçları ve diğer karşılaşmalardan bazılarını TRT spikerleri anlatacak. Böylece hem seyirciler güzel anlatım dinleyecek, hem bu spikerler TRT’de boş oturmaktan kurtulacak hem de TRT gelir elde edecek.

TRT anlaşma çerçevesinde ATV’den maç özetlerini tek kuruş ödemeden alacak. Bu 400 bin dolarlık bir kaynağın TRT’de kalması demek.

TRT’NİN ATIL ALTYAPISI DEĞERLENDİRİLECEK

TRT yönetiminden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle dendi:

“Türkiye’de son dönemde ‘sanatçı’ sıfatıyla sahne almaya başlayan kişiler, binlerce yıllık kültür birikimimize layık olmayan icralar yapmaya başladılar. Şarkılarımızı, türkülerimizi, güzel Türkçemizi aslına uygun seslendirmek ve ‘icranın doğrusunu’ Türkiye’ye öğretmek için yönetmeliğimizi değiştirdik. Yaptığımız yönetmelik değişikliğiyle, TRT’ye yeni ekonomik kaynak oluşturuldu. Kültür ve sanat hayatımız önemli değerlerden yararlanma fırsatı yakaladı. Kamu yayıncılığı yapan TRT, bütçesinin bir kuruşunu heba etmeden; yeni gelir kaynakları oluşturup; misyonuna uygun yayın yapacaktır. Bu yönetmelik, TRT tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır.

 



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs