En Sıcak Konular

Mogan Gölü'nde 'ishal balık' tartışması

27 Mayıs 2008 14:16 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mogan Gölü'nün su seviyesini yükseltmek için Kızılırmak'tan getirilen suyun, göldeki sazan balıklarını ishal yaptığı yönünde kendisine soru geldiğini belirtti. Gökçek, "Ne diyeyim. Öpüyorum hepinizi, say

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sheraton Otel'de düzenlenen 7. Türkiye'nin Kıyı ve Deniz Alanları Kongresi'ne katıldı. Gökçek, burada yaptığı konuşmada, Ankara'nın rekreasyon alanlarından bahsederek; Mogan Gölü'ndeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Küresel ısınma nedeni ile gölün su seviyesinin 1.5 metre düştüğünü belirten Gökçek, "Kızılırmak'tan getirdiğimiz su ile Mogan'ı besleyeceğiz. Göle şu anda, 50-56 metreküp su akıtılıyor. 5-6 ay böyle devam ederse, göl ancak eski seviyesine gelecek. Eğer bu suyu vermeseydik, göl bataklık haline gelecekti" dedi.

Melih Gökçek çıkışta ise gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tren garının altındaki alt geçit çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Gökçek, haftasonu açılışın gerçekleşeceğini belirtti. Alt geçidin 35 günde bitirildiğini ve bunun bir dünya rekoru olduğunu kaydeden Gökçek, geçidin isminin ise "35 gün gar alt geçidi" olabileceğini ifade etti.

2010 AVRUPA BASKETBOL ŞAMPİYONASI İÇİN 10 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU YAPILACAK

Melih Gökçek, bir soru üzerine, 2010 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın Ankara'da yapılacağını hatırlattı. Bu kapsamda yapılacak spor salonunun 2009 sonuna kadar bitmiş olması gerektiğini aktaran Gökçek, Paraşüt Kulesi'nin yanındaki alana 10 bin kişilik kapalı spor salonu yapılacağını kaydetti.

ANKARA'NIN AMBLEMİ

Gökçek, Ankara ambleminin yargı kararı ile iptal edilmesinin hatırlatılması üzerine, "Çalışmalar ne durumda ?" şeklindeki soru üzerine; yargı kararlarına saygılı olduklarını ifade etti. Yargı kararında amblemin Ankara'yı ve Cumhuriyeti temsil etmediği gerekçesinin sunulduğunu anımsatan Gökçek, "Buna katılmak mümkün değil. Amblemin her tarafı Cumhuriyet. Ay-yıldız Cumhuriyeti temsil etmiyor mu ? Atakule, Cumhuriyet tarihinde yapılmış en görkemli bina değil mi ? Atakule, adını Atatürk'ten almıyor mu ? Kocatepe Camii, Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük cami değil mi ?" şeklinde konuştu.

"Yargı, bunlar Ankara tarihini temsil etmiyor, diyor. Bu sefer Ankara tarihini temsil edecek bir simge hazırlatırız" diyen Gökçek; bir muhabirin, "Kamuoyu, kale üzerinde hemfikir" demesi üzerine, "Olabilir, düşünülebilir" yanıtını verdi.

Gökçek'in, "Hürriyet gazetesi, kaleyi koyarsak karşı çıkmayacak mı? Sözünü veriyor musun?" diye sorması üzerine aynı muhabir, "Bilmiyorum" dedi.

Gökçek şöyle devam etti: "Bilmiyorsun. Ben de bilmiyorum... Gölbaşı'nda balıklar havasızlıktan ölüyor. Su getirmekten başka çare var mı ? Bu sefer, ekolojik denge bozuluyor deniyor. Bütün balıkların ölmesini beklemek mi ekolojik bir davranış. Üstelik, Kızılırmak'ın suyu Mogan'dan daha kaliteli. Bunlarla ilgili değerleri de sizlere vereceğim. Karşıyız da, karşıyız anlayışı var ya... Gökçek ne yaparsa yapsın karşılar. Dün gazeteciler bana soruyorlar: Kızılırmak suyu geldikten sonra, balıklar ishal olmuş ? (başka bir muhabire dönüyor. Muhabir: Evet ishal olmuş, diyor. Gülüşmeler yaşanıyor) Ben de ilk defa duydum. Ekolojik denge bozulunca, orada yeni gelen su sazan balıklarını ishal yapmış. Ne diyeyim. Öpüyorum hepinizi, saygılar sunuyorum."

cihan



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs