Diyarbakır planı! | " /> Diyarbakır planı! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'ın Diyarbakır planı!

27 Mayıs 2008 13:15 tsi
Erdoğan'ın Diyarbakır planı!
Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da 12 milyar dolarlık GAP eylem planını açıklıyor. İstiklal Marşı'ndan dörtlük okuyan Erdoğan, bölge halkına şu mesajları verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 12 milyar dolarlık GAP eylem planını açıklıyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bölgenin refahı için çok önemli bir hamleye start veriyoruz. Hükümet olarak buna verdiğimiz önemi göstermek için çok geniş bir kadroyla buradayız. Finansmanımızı belirledik. Bölgenin talihini değiştirecek tarihe bir yeni dönemin başlangıcı olacak sonuçlar üretecektir. Bu kurtuluş projesini elle tutulur gözle görülür hale getirmek için düğmeye basıyoruz. Bölücü terör örgütünün istismar ettiği sosyo-ekonomik yaralar bu proje ile kapanacaktır.

Biz yola tek millet tek bayrak tek vatan diyerek çıktık. TRT'nin bir kanalı bölge dillerini sürekli anons edecek hale gelecek. Bu yeni açılımlar birlik beraberliğimizi güçlendiren sosyal restarosyon meydana getirecektir. Bu bölgenin makus talihini değiştirecektir. Bu girişimlerin hükümetime nasip olmasından büyük bahtiyarlık duyuyorum.

Bu yeni eylem planı Türkiye için milattır. Mesele Türkiye'yi bir bütün olarak algılayabilmektir. Bugün açıkladığımız takvimi belirlenmiş bir eylem planıdır. Kalkınmanın ve refahın temeli hiç kuşkusuz adalettir. Adalet ve refahı ülke geneline eşit şekilde paylaştırmak çok önemlidir. Hedefimiz herkes için demokrasi ve özgürlüktür. Bizi birleştiren paydamız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bu vatan toprakların biz bir ve bütünüz. O zaman ne diyoruz:

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Hep birlikte kaybetmemek için hep beraber kazanmak zorundayız. Onun için yolumuz açık geleceğimiz aydınlıktır. Herkes emin olsun aşamayacağımız hiç bir mesele yoktur. Bu topraklar elbette şaha kalkacaktır. Ülkenin tüm şehirlerindeki mayınlı alanları hep beraber el ele verip biz temizleyeceğiz. Bu ülkenin evlatlarını mayın döşemek suretiyle heba edenlerin hesabını benim milletim soracaktır. Ortak gelecek hedeflerinde hep birlikte kanatlanacağız. Bütün meselemiz vatandaşların arasında ayrım göstermeksizin ülkenin bütün insanlarını kazanmaktır. Yeterki gücümüz dağıtmayalım. Sorunlara çözüm daha çok demokrasi daha çok yatırım ve istikrardır. Çare daha çok yatırımdır. Çare güven ve istikrardır. Terörün olduğu yerde istikrar olmaz. Terör örgütü gerçek yüzünü gösterdi. İçeride ve dışarıda tecrit edildi ve hiç olmadığı kadar yalnızlaştı. Terörün düşmanı refah ve özgürlük ortamıdır. Terör örgütünün istismar ettiği varlık alanı daha da daralacaktır. Doğu ve Güneydoğu'lu kardeşim aş istiyor iş istiyor. demokrasi gelişirse ekmek de o kadar büyüyecektir."

"Müsaade ederseniz ben şu ceketi çıkarabilir miyim?" diyen Erdoğan, konuşmasının geri kalan kısmını gömlekle devam etti.

"Göreve geldiğimizden beri Türkiye'nin ne kadar büyüdüğü ortadadır. Kişi başına milli gelir nereden nere geldi. Türkiye dünyada 17'inci büyük ekonomi haline geldi.

Güneydoğu'ya yetırımcının niye gelmediğini önce kendimize sormalıyız. Sivas'ın doğusuna geçemeyenler sizin derdinizi anlamaz. Bugüne kadar gelmiş geçmiş liderlere bakın kaç tanesi Sivas'ın doğusuna geçebildi. Bırakın Sivas'ı Ankara'nın dışına çıkamıuorlar. Partimiz Allah'a şükür 80 vilayetle halkımızla kucaklaşmayı başardı ve durmadan yola devam ediyor. Biz halkımızı seviyoruz. Halkımız da bizi seviyoruz. Biz kimseyi etnik ayrımcılık yaparak bölmedik. Yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Tekrar söylüyorum ortak paydamız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Kalkınmanın nimetlerini eşit ve edil şekilde dağıtmalıyız.

Burada açıkladığımız plan tüm Türkiye'yi kapsamaktadır. Ancak önceliğimiz Güneydoğu'dur. 6 yılda bölgesel kalkınma için önemli yapısal değişiklikler yaptık. Kalkınma Ajansları ve Cazibe Merkezleri uygulamaları başlıyor. Kalkınma Ajansları kurulması için 850 trilyonluk bir kaynak aktarıyoruz. Cazibe Merkezleri projesi ile göç bölge içine yönlenecek. Bu merkezlerden bir kalkınma hamlesi başlayacak. GAP eylem planına 2008 yılından yani şu andan itibaren Diyarbakır'dan başlıyoruz. Köydes ve Beldes projeleri ile yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak dedik ve bu projeyi hemen hemen tamamladık. 5.3 katrilyonluk bir yatırımın ürünüdür bu. Diyarbakır'da yolu ve suyu olmayan köyü kalmamıştır. Bölgeye 86 bin bilgisayar gönderdik. Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine çıkmak lafla değil böyle faaliyetle olur. Üniversite kurulmayan il kalmadı. Hakkari ve Tunceli'de, aklınıza neresi geliyorsa üniversite mevcut. Bölgedeki doktor ve hemşire sayısında ciddi artış kaydettik. batıda ne varsa doğuda o olsun istedik. hedefi yakaladık mı? Henüz yakalamadık. Daha çok çalışacağız.

Bir çok ayrımcılık var. Hanım kardeşlerim bunu çok iyi biliyor. Hastanelerde bir çok vatandaşım öteleniyordu. Şimdi var mı? İstediğin hastaneye gidebiliyorsun. Sorumsuzluk varsa bu oradaki personelin keyfiliğindendir. Hastane kuyrukları ilaç kuyrukları ne oldu? Köpeklerin çektiği kızaklarla hamile kardeşlerimiz hastanelere yetiştirilmeye çalışılıyordu. Biz paletli ambulanslar alıp gönderdik. Bununla da yetinmedik doğumdan önce hamile kardeşimizi evinden alıp Sağlık Bakanlığımızın misafirhanesinde misafir ettik. Doğumdan sonra da 10 gün misafir edip evine yolladık.

Biz bu milletin efendisi değil hizmetkarıyız. Asla ayrım yapmak olamaz. Kimse millete efendilik yapmaya kalkmasın. biz baki kalan bu kubbede hoş sedadır diyerek yolumuza devam ediyoruz. insana endeksli bir Türkiye özlemiyle yol açıktık.

Doğu ve Güneydoğu'ya 108 bim konut yaptık. Bunun bedeli 3 katrilyon. Kömür yardımlşarı, öğrencilere bedava kitap uygulaması aynı şekilde. GAP bölgesinde 4 katrilyon tarımsal destek verildi. DSP-MHP-ANAP döneminde 73 trilyon olan hayvancılığa destek 2007 sonunda 1.3 katrilyonma yükseldi. Nereden nereye? Bingöldeki kardeşim nasıl konut yapılır teslim edilir çok iyi bilirler. Vatandaş ihtiyaç duyduğunda devletin şefkat elini görsün istedik.

Terörden zarar görüte evini yurdunu terketmiş vatandaşın evlerine yutrtlarına dönüşünü sağlamak için yürüttüğümüz projeler devam ediyor. Buna da şu ana kadar 14 ilde 468 trilyon harcadık.

Demokratikleşme yolunda da önemli yatırımlar yaptık. DGM'leri kaldırdık. Bugün Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak görüşme ile TRT'nin bir kanalını tamamen bölge için tahsis ediyoruz.

Öncelikli arzumuz bireysel girişimcilik faaliyetlerinin artmasıdır.

GAP PROJESİ

Buradan tarihe geçecek büyük bir eylem planını açıklıyoruz.1.8 milyon hektar alanın sulanması mümkün olacak. Bu aynı zamanda işsiz vatadndaşlarımız şiçin bir kapı.. Bölgede kişi başına düşen gelir yüzde 200 artacak. GAP projesinde neredeyiz? 17 yılda ne yapıldı? GAP yatırımlarının toplam kamu yatırımları arasındaki yerini yüzde 12 artırıyoruz. Projeye 1 katrilyon ek ödenek sağladık.

haber7
 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs