En Sıcak Konular

Özkök'ün Beykoz konağı da mahkemelik!

27 Mayıs 2008 11:54 tsi
Özkök'ün Beykoz konağı da mahkemelik! Muğla Akbük’teki yalısının iskan izni olmadığı belirlenen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün İstanbul Beykoz konakları’ndaki C tipi lüks konağının da mahkemelik olduğu ortaya çıktı.

Özel orman işgal edilerek inşa edilen Beykoz konakları’nda satışa çıkarılan 161 adet C tipi lüks villalardan birini de Ertuğrul Özkök çifti satın almış.
 
Muğla Akbük’teki yalısının iskan izni olmadığı belirlenen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün İstanbul Beykoz konakları’ndaki C tipi lüks konağının da mahkemelik olduğu ortaya çıktı.

TAPU İPTAL DAVASI SÜRÜYOR
Orman Genel Müdürlüğü’nün Ertuğrul Özkök’ün Beykoz Konakları’nda bulunan villasına ormanı işgal ettiği gerekçesiyle açtığı tapu iptal davası sürüyor. Ertuğrul Özkök ve eşi Tansu Özkök, 6381 Sayılı Orman Kanunu’nun 17 ve 52. maddelerine aykırı olarak özel orman üzerine kat mülkiyeti tapuları oluşturmakla suçlanıyor.

Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2006/427 dosya numarası ile görülen davanın dilekçesinde, Saip Molla II Özel Ormanı’nın malikleri olan Kırkent İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Salih Tatlıcı tarafından yapılaşma izni istendiği, genel müdürlükçe de 1989 yılında yapılaşmaya izin verildiği anlatılıyor.

ORMANDA YAPILAŞMA SINIRI AŞILDI
Tamamı 965 bin 120 metrekare olan özel ormanın, yüzde 6’lık kısmını geçmeyecek şekilde 57 bin 907 metrekarelik kısmı üzerinde 120 adet A tipi, 120 adet B tipi ve 161 adet C tipi konut ve diğer tesisler için yapılaşma izni verildiği belirtilen dilekçede, Orman Başmüfettişi Mehmet Yener tarafından 20 Eylül 2006 tarihinde düzenlenen inceleme raporuna göre, “Ormanın yüzde 6’lık yapılaşma sınırının aşıldığının belirlendiği” ifade ediliyor.

Dilekçede, Beykoz Konakları olarak bibilen 465 taşınmasın, kat mülkiyeti tapularının tamamının iptali ile özel orman olarak tevhidi ve tescili, ruhsatsız yapıların yıkılarak ortadan kaldırılması ve ormana müdahalenin önlenmesi talep ediliyor. Tapu kaydında kaldırılan özel orman şerhinin yeniden konması isteniyor. Avukat Elmas Erdem davanın hala sürdüğünü belirterek mahkemeden Beykoz Konakları’ndaki tapuların iptalini, ruhsatsız yapılanın ise yıkımını talep ettiklerini dile getirdi.

vakit



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,018 µs