En Sıcak Konular

'Burak Erdogan'ı Meclise taşıdı

27 Mayıs 2008 09:50 tsi
DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Deniz Feneri ve Kanal 7 soruşturmasıyla ilgili Burak Erdoğan’a yönelik iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

DSP’li Macit, söz konusu iddialarla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Söz konusu iddialarda, Başbakan’ın adının geçmiş olmasının kamuoyunu derinden yaraladığını ifade eden Macit, “Şahsına yönelik basit iddia ve haberleri bile dava konusu yapan Sayın Başbakan bu haberlere ilişkin olarak herhangi bir yalanlama, tekzip ya da çok ciddi iddiaları içeren konu hakkında dava açmamıştır” dedi.
Frankfurt Savcılığının “Deniz Feneri Derneği ve Kanal 7” hakkında, “kara para aklama ve dolandırıcılık” suçlamaları ile açmış olduğu soruşturma kapsamında Türkiye’den işbirliği isteyip istemediğini soran Macit, söz konusu dosyanın şu anda Mali Suçları Araştırma Kurulunda incelendiğine ilişkin iddialara da açıklık getirilmesini istedi.
Frankfurt Savcılığının yaptığı soruşturma ve operasyonlar sonucu tutuklanan üç kişiden biri olan Mehmet Gürhan’ın 22 Temmuz 2007 seçimlerinde milletvekili olmak için AKP’ye başvurduğu yolundaki iddiaları hatırlatan Macit, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
“-Mehmet Gürhan, Deniz Feneri’ndeki görevini halen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı olan Zait Akman’dan mı devralmıştır? İlgili Soruşturma dosyasında Zait Akman’ın da adı geçmekte midir? Zait Akman’ın Almanya’ya giriş yapması durumunda tutuklanacağına dair iddialara doğru mudur?
-Frankfurt Savcılığının yaptığı araştırmaya göre oğlunuz Ahmet Burak Erdoğan’ın çeşitli zamanlarda Frankfurt Deniz Feneri Derneği ve Kanal 7’yi sıklıkla ziyaret ettiği iddiası doğrumudur? Doğru ise oğlunuz Ahmet Burak Erdoğan ile adı geçen dernek ve şirket arasında ne tür bir ilişki bulunmaktadır?”

Aktif haber



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs