yargıyı da fişlemiş! | " /> yargıyı da fişlemiş! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon yargıyı da fişlemiş!

27 Mayıs 2008 08:58 tsi
Ergenekon yargıyı da fişlemiş!   

Son dönemlerde 'siyasi' bildiriler yayınlayarak Meclis'i ve hükümeti hedef alan yargı mensuplarının, Ergenekoncular tarafından tek tek fişlendikleri ortaya çıktı. İşçi Partisi'nde ele geçirilen CD'lerde çok önemli bilgilere rastlanıldı...

Özellikle yüksek yargı mensuplarına yönelik olarak yapılan fişlemelerde yargı mensuplarının özel hayatlarına ve siyasi görüşlerine kadar didik didik edildiği belirlendi.

YİNE İŞÇİ PARTİSİ, YİNE BELGE

İşçi Partisi Genel Sekreteri Avukat Nusret Senem tarafından hazırlandığı belirtilen ve Ergenekon operasyonları kapsamında İşçi Partisi binasında yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen bir CD’nin içinde yüksek yargı mensuplarına ait bilgilere rastlandı. Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinden oluşan yargı mensuplarının bazılarının isimlerinin karşısına düşülen notlarda, babalarının, özel hayatlarının araştırılması istenirken, bazılarının da parti, cemaat ve ırksal aidiyetlerinin araştırılması isteniyor.

BELGELERDE NELER VAR?

Ele geçirilen belgelerde en ilginç notlardan birisi AK Parti hakkında kapatma talebiyle dava açan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya ait. Yalçınkaya’nın isminin karşısına düşülen notta; Yalçınkaya’nın babasının durumuna acil olarak bakılması isteniyor. Belgelerde babasının durumuna acil bakılması istenilen kişiler arasında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı da bulunuyor.

BAKIN KİME TEŞEKKÜR EDİLİYOR!

İşçi Partisi’nde ele geçirilen belgelerde Yargıtay üyeleri ile İşçi Partisi ve Ulusal TV arasındaki çarpık ilişkiler ağı da ortaya çıkarıldı. Belgelerde açıkça Yargıtay üyesi Hamdi Yaver Aktan’ın Ulusal TV’nin çıkarları doğrultusunda Danıştay’ı etkilediği belirtiliyor. “Yargıtay 8. Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan’a teşekkür edelim” cümlesinin yanında şu nota yer verilmiş: “TV için Danıştay'daki çabalarına..”

ULUSAL TV, KABLOLU YAYINDAN ÇIKARILMIŞTI

Bilindiği gibi Ulaştırma Bakanlığı, yayın politikasından dolayı Ulusal TV’nin Kablolu TV’de yayınlarını durdurmuş, bunun üzerine de Ulusal TV yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’a başvurmuştu. Danıştay daha sonra Ulusal TV’yi haklı bularak TV’nin kablolu yayından çıkarılması kararını bozmuştu. Ulusal TV’nin Danıştay’daki davası için nüfuzunu kullanan Yargıtay 8. Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan’ın ismi son olarak hükümet aleyhine hazırlanan Yargıtay açıklamasında da geçiyor. Milliyet Gazetesi Yazarlarından Yavuz Donat, 2007 Kasım ayında yayınlanan “Yargıtay Bildirisinin Perde Arkası” başlıklı köşe yazısında Hamdi Yaver Aktan’ın Yargıtay Bildirisi'ni hazırlayan kurulda görev aldığını yazmıştı.

BELGEDE NELER VAR? KAPATMA DAVASINDA YARSAV PARMAĞI

- Yüksek yargı mensuplarının fişlendiği belgede, hazırlanan AK Parti dosyasının Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na da iletilerek görüşünün alınması isteniyor. Ayrıca dosyanın E. Poyraz ve Levent Ersöz Paşa'nın da katılacağı limandaki yemeğe yetiştirilmesi gerektiği belirtiliyor. Ortaya çıkarılan bilgi ve belgelerden Türkiye’de bazı kesimlerin çok uzun zamandır Askeri ve Sivil bürokrasi ile el ele vererek AK Parti'yi kapatmak için hazırlıklar yaptığı anlaşılıyor.

İP’İN FİŞLEDİĞİ DİĞER YARGI MENSUPLARI

- İşçi Partisi'nin fişlediği yargı mensupları arasında Haydar Erol, Şerafettin İste ve Osman Şirin, Fethullah Gülen yanlısı olarak gösteriliyor.
- Nakşî olmakla suçlanan Fazlı Kadı’nın yanına “eşi çarşaflı” denilerek not düşülmüş. Muammer Ünsoy, İzzet Karataş ve Cengiz Erdoğan ise yine Nakşî oldukları iddia edilen yargı mensupları arasında.
- Hayrettin Cevheroğlu, Nazım Kaynak, Mehmet Ekmekçi ve Erkan Ertürk MHP’li olmakla suçlanıyor.

- “Divriği Sivas'tan bakılsın” diye not düşülen yargı mensupları arasında ise İbrahim Şahbaz, Ali Rıza Çınar ve Kadir Özbek bulunuyor. Bilindiği gibi Doç. Kadir Özbek hâlâ Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekilliği'ni yürütüyor.
- Fişlenen yargı mensuplarından “Tunceli” başlığı altında Hulusi Özek’in de adı geçiyor. Yalnız Özek’e düşülen notta “Emekli olunca gidilsin” şeklinde bir not bulunuyor. Zeki Aslan’ın adının yanına da kızının Adana’da Tekfen’de çalıştığı ve duygusal ilişkileri ve görüntüleri olduğu belirtilerek Çivrili Paşa ile iyi görüştüğü bilgisine yer veriliyor. Kürtler başlığı altında da Nedim Baran, Metin Kaya ve Uğur Gençan’ın isimleri geçiyor.

Vakit

 



Bu haber 1,070 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs