En Sıcak Konular

'Yeşil'in oğluna beraat

26 Mayıs 2008 19:33 tsi
Kamuoyunda ''Drej Ali'' olarak tanınan Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 12 sanıklı davada karar açıklanırken 'Yeşil' adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın oğlu için de beraat kararı çıktı.

Kamuoyunda ''Drej Ali'' olarak tanınan Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 12 sanık, ''suç işlemek için örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak'', ''gasp'', ''silahlı tehdit'' ve ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçlarından 1 yıl 8 ile 14 yıl 5 ay 10 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

''Yeşil'' olarak bilinen Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4 sanık ise beraat etti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Duruşmada savunmasını yapan Ali Yasak'ın avukatı Şevket Küçük, müvekkilinin kardeşi Mehmet Yasak ile arasının açık olduğunu ve uzun zamandan beri görüşmediğini belirterek, azmettirmenin mümkün olmadığını kaydetti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan Ali Yasak'ı ''suç işlemek için örgüt kurmak'' ve ''gasp'' suçlarından 14 yıl 5 ay 10 gün hapisle cezalandırırken, ''adam öldürmeye teşebbüs'' suçundan ise beraat kararı verdi.

Ali Yasak'ın kardeşi Ömer Faruk Yasak'ı ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'' ve ''gasp'' suçlarından 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Yasak'ın diğer kardeşi Mehmet Yasak'ı da ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'', 3 ayrı ''silahlı tehdit'' ve ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçlarından 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırdı.

Sanıklardan Bülent Yağız'ı benzer suçlardan 8 yıl 4 ay, Mustafa Tuzcu, Ali Veysel Özkan ve Volkan Özkan'ı da ''gasp'' suçundan 4 yıl 2'şer ay hapisle cezalandıran mahkeme heyeti, Tuncer Kalaycı'yı ise ''suç işlemek için kurulan örgüte yardım'' ve ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçlarından 2.5 yıl hapse mahkum etti.

Mahkeme heyeti, Mahmut Şahin ile Cevher Keser'i benzer suçlardan 1 yıl 8 ay, Hasan Şahin ile Cuma Ali Şeker'i de 100 YTL para cezasına çarptırdı.

''Suç işlemek için örgüt kurmak'' suçundan yargılanan Murat Yıldırım ile farklı suçlardan yargılanan diğer 3 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, bir gazetenin okurlarına promosyon olarak dağıtmak istediği telefonun ithalatını üstlenen Hasan Şahin'in, gümrük işleri için anlaştığı Mustafa Atmacagil'in telefonları zamanında gümrükten geçirememesi nedeniyle zarar ettiği ifade edilmişti. Şahin'in bu parayı Mustafa Atmacagil'den istemesi üzerine, Atmacagil'in de arabuluculuk yapması için ''Drej Ali'' lakabıyla tanınan Ali Yasak'ın kardeşi Mehmet Yasak'ı devreye soktuğu ileri sürülen iddianamede, tarafların Ataköy Sahil Yolu'ndaki bir çay bahçesinde buluştukları, ancak anlaşmaya varamadıkları kaydedilmişti.

İddianamede, bu kişilerin dağıldıkları sırada, Hasan Şahin, Cevher Keskin ve Mahmut Şahin'in içinde bulundukları otomobil ile diğer kişilerin bindiği otomobil arasında seyir halindeyken silahlı çatışma çıktığı ileri sürülmüştü.

Ali Yasak'ın ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak'' ve ''adam öldürmeye eksik teşebbüs'' suçlarından 16.5 ile 24 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, diğer sanıkların da değişik suçlardan 2 ile 21 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep edilmişti.

Murat Yıldırım hakkında düzenlenen iddianamede de sanığın ''suç işlemek için örgüt kurmak'' suçundan cezalandırılması istenmişti. 

haber7



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,611 µs