301. madde veya güler misin ağlar mısın... | " /> 301. madde veya güler misin ağlar mısın... | "/>

En Sıcak Konular

301. madde veya güler misin ağlar mısın...

26 Mayıs 2008 19:02 tsi
301. madde veya güler misin ağlar mısın... Otobüste, kahvehanede, kendi aranızda memleket meselelerine dair sohbet ederken aklınızda bulunsun; 301'lik olmanız işten bile değil... İşte "güler misin ağlar mısın" dedirten haberimiz...

İzmit'te otobüs içinde memleketin halinden söz eden iki yolcu, tanığı olmayan bir sivil polisin şikayetiyle "hükümet, yargı organları, askeri veya Emniyet teşkilatını alenen aşağıladıkları" gerekçesiyle yargılanacak.

Sohbetin "mağduru" olarak 13 Nisan'da şikayetçi olan İbrahim Halil Akçınar'a göre, Yenikent Mahallesi'nde halk otobüsüne birlikte bindiği bir başka yolcuyla sohbetinde Y. Y., "AKP ve emniyet güçleri hakkında "hakaretamiz" sözler sarfetmiş.

Ancak sohbetin AKP'den polise doğru nasıl kaydığı Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kutlubay'ın 5 Mayıs'ta kaleme aldığı iddianameden anlaşılamıyor. Savcı Kutlubay, otobüsten inerek 155 Polis İmdat Hattı'nı arayan şikayetçi sivil polisin iddiasını olduğu gibi iddianamesine aktardı.
İddianamede, "...Tüm dosya kapsamında olayın müştekiden başka ifadesi alınan bir tanığı bulunmamasına rağmen, müştekinin ihbarcı konumunda bulunduğu ve minibüsün içindeki yolcuların duyacağı şekilde şüphelinin alenen emniyet teşkilatına hakaret ederek aşağıladığına tanık olduğu anlaşıldığından ve daha önce birbirlerini tanımadıkları da anlaşıldığından şüphelinin atılı suçu işlediği yolunda yeterli şüphe ve delil bulunduğuna...karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur" deniyor.

Şimdi yolcu Y. Y., Ceza Yasası'nın (TCK) 301. maddesinden Kocaeli Sulh Ceza Mahkemesi'nde 7 Temmuz'da hakim karşısına çıkacak.

Derince Polis Merkezi'nde 13 Nisan'da ifade veren Y. Y., başından geçenleri şöyle anlattı:
"Otobüs, yoksul Romanların yaşadığı terk edilmiş prefabrik evlerin yanından geçiyordu, 'Vatandaş yoksul, hırsızlığa yöneliyor, çalıyorlar. Polisler yakalıyor bırakıyor, yasalarda boşluklar var' gibilerinden konuşuyorduk. Bu sırada, önümde oturan İbrahim Halil Akçınar arkaya dönerek, 'Sen polise karşı nasıl böyle konuşuyorsun' dedi. Ben de 'Ne oluyor beyefendi, bir şey demedim ki' dedim. Bana, 'Şerefsiz oğlu şerefsiz, vatan hainisin sen' diyerek hakarette bulundu. Bana hakarette bulunan İbrahim Halil Akçınar isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim".

bianet



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,693 µs