En Sıcak Konular

Şenol Güneş AİHM'e gidiyor

26 Mayıs 2008 18:12 tsi
Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasında A Milli Futbol Takımının gruptan çıkması halinde ''işlerin daha kolay olacağını düşündüğünü'' söyledi. Federasyonla davalık olan Güneş, AİHM'e gideceğini açıkladı.

Güneş, antrenörlüğünü yaptığı Güney Kore'nin FC Seul Takımının tesislerinde, Türk gazetecilerin 2008 Avrupa Şampiyonası ve A Milli Futbol Takımına ilişkin sorularını yanıtladı.

A Milli Futbol Takımı aday kadrosunu gördüğünü belirten Güneş, ''Kadroya bir şey diyemem, saygı duymak lazım. Çünkü bu hep eleştirilecek ki eleştiriliyormuş. Neye göre eleştiriliyor? Milli Takım antrenörü bellidir. Türkiye ona görev verdi. O da seçici hakkını kullanıyor. Ne diyebilirsin? Hangi oyuncuyla çalışacağını o karar verecek. Alınmayan oyuncular kötü oyuncular diyemem onlar da iyi oyunculardır. Bir başka zaman da onlara görev verirler'' diye konuştu.

Uluslararası organizasyonlara katılmanın çok önemli olduğun vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:

''Dünya Kupalarına, Avrupa Şampiyonalarına katılmak, tanıtım açısından önemlidir. Mesela Güney Kore bunu yapıyor. Katılıyor en azından ama başarılı olamıyor. Katılıp da alacağınız sonuçlar da önemlidir. Ama benim için üç şey çok önemli; Ülkenin tanıtımı, Fair play ve sportif başarılar.

'Gruptan çıkamazsan başarısızsın' Niye? Çıkamayabilirsin, çıkıp da şampiyon da olabilirsin. Türkiye de aynı durumda. Türkiye şu anda Portekiz'i yenebilir, yenilebilir de. Ondan sonra İsviçre'yi yenebilir de yenilebilir de. Yine Çek Cumhuriyeti'ni yenebilir de, yenilebilir de. Sonuncu da olabilir, birinci de olabilir. Güç diye bir şey yok. O günkü koşullar çok önemli. Çünkü orada bir taktik anlayışı var. 3 maç yapacaksınız. Bu 3 maçtan alacağınız 4 puanla da, 5 puanla da, 6 puanla da çıkabilirsiniz. Kaç puanla çıkılacağı belli değil. Çünkü turnuva maçları böyledir. O dönemde oynayacağınız rakiplerin durumu da çok önemlidir. Sizin iyi olmanız lazım, rakiplerin de size karşı oynayacakları oyunları da çok önemlidir.''

Güneş, Türkiye'nin şampiyonadaki ilk rakibi Portekiz ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, ''Portekiz isim olarak çok iyi. Şampiyonlar Ligine katılan oyuncuları var. Geç dönen oyuncular lig yorgunluğu içerisinde gelip kötü de oynayabilirler. Bu avantajı iyi kullanırsak, yendik diyelim Portekiz'i, birden ibre lehine dönecek. Yenildin diye dünyanın sonu olmayacak. 2 maçın daha var. Ortada 6 puan daha var. İş bitmeyecek.''

''EN ZAYIF İSVİÇRE GÖRÜNÜYOR''

Takımların gruptan çıkmak için eşit şanslara sahip olduğunu belirten Güneş, ''Grupta en zayıf olan bize göre İsviçre görünüyor. O zaman bizim rakibimiz Çek Cumhuriyeti ve Portekiz. Ama bu kağıt üzerinde görünen. Çünkü İsviçre ev sahibi avantajını çok iyi kullanabilir. Çek Cumhuriyeti sorun olabilir veya Portekiz, İsviçre kalabilir. Dünya Kupasında böyle oldu, Fransa ve Arjantin gruptan çıkamadı'' dedi.

Gruptan her takımın çıkabileceğini, sezon sonunda oynanan maçlarda bu tip sonuçlar alınabileceğini vurgulayan Güneş, ''Dolayısıyla katılmak çok önemlidir ve başarıdır diyorum. Gruptan çıkamazsan bile tanıtımı iyi yapmışsındır, iyi futbol oynamışsındır yine başarılıdır, çıkarsa katmerli başarılıdır bana göre'' değerlendirmesinde bulundu.

''Gruptan çıkarsak işlerin daha kolay olacağını düşünüyorum'' diye devam eden Güneş, Türkiye'nin şampiyonaya katılmasının tanıtım açısından çok yararlı olduğunu vurguladı. Güneş, ''Güzel futbolla, güzel sonuçlar almak istiyoruz. Onu da bekliyoruz. Takımda genç ve yetenekli yıldız oyuncular var. Hoca, kendi taktik anlayışında bir kadro oluşturdu. Saygı duyarım. Kimi alırsa alsın, hepsi yetenekli oyuncular. Alınmayanlar üzerinden yorum yapmayı doğru bulmuyorum'' diye konuştu.

Şampiyonaya katılan her takımın şampiyonluk şansının bulunduğunu ifade eden Güneş, ''Zaten onun için geliyor ve futbol oynayarak gelmek istiyorlar. Zirveye çıkmak istiyorsunuz ve zirve şampiyonluktur. Buraya çıkmak için merdivenin her basamağını birer birer çıkmamız lazım. İlk maç Portekiz, kazanabiliriz, ondan sonra ikinci maçtır. Her maça ayrı ayrı bakmamız lazım'' dedi.

''ONLAR PARLARSA TAKIM DA PARLAR''

Güneş, A Milli Futbol Takımının kalecileri Rüştü ve Volkan'ın iyi kaleci olduklarını, Rüştü'nün zaten kalecilik vasıflarını konuşmaya gerek olmadığını ifade etti.

Şenol Güneş, ''Avrupa Şampiyonasında flaş oyuncular çıkar mı?'' sorusunu yanıtlarken, şunları kaydetti:

''Zaten bu şampiyonaların özelliklerinden bir tanesi odur. Onun için, Türkiye’deki genç oyuncular için çok güzel bir şans. Zaten takımda genç oyuncular var. Arda'nın patlama yapması lazım. Yapamıyorsa sıkıntı yaşar. Dünya Kupasında Emre bana göre çok iyiydi ama İlhan ön plana çıktı.

Tercihleri bilmiyorum ama oynaması muhtemel oyuncular var, oynaması muhtemel olmayan oyuncular var. Nihat ispanya'da iyi oynuyor. Nihat en iyi dönemini yaşıyor. Arda bana göre en iyi dönemi. Emre bir tecrübedir. Sabri de olabilir. Defansta kimi oynatacak bilmiyorum. Bizim oyuncularımızın öyle bir durumları var ki bunlardan bir iki tane, orada direk oyuncular kim ise onlardan bir iki tanesi parlayabilir. Onlar parlarsa takım da parlar zaten.''

Güneş, bir soru üzerine, Milli Takım antrenörlüğünün çok değerli olduğunu, onun da herkes tarafından korunması gerektiğini kaydetti. Güneş, ''Onun kendisini değil, bizim korumamız gerektiğini düşünüyorum. Kimi getirirsen oraya getir Türkiye'yi temsil ediyor. Onu orada karalamak için getiriyorsanız hiç getirme'' dedi.

''AİHM'E GİDECEĞİM''

Şenol Güneş, Futbol Federasyonu ile davasının anımsatılması üzerine de, maaşının yarısının ödenmediğini, mukavelede yazılanların karşılığını alamadığını ifade etti. Güneş, ''Ben bir yanlış yaptıysam hesap vermeliyim. Bana bir yanlış yapıldıysa hesap verilmeli. İki tarafın da bildiği yazılı kağıtta var. Bana şöyle mukavele verdiler imza attım. Bakmadım bile. Kovulunca baktım şartların hiçbiri yerine getirilmemiş. Mahkeme devam ediyor. Bir mahkeme 2 sene devam eder mi? Maalesef Türkiye'de ediyor. İş mahkemesinde devam ediyor. Bu mahkeme bittiğinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğim'' diye konuştu. 

aa 



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs