En Sıcak Konular

Bahçeli ilk kez aksatacak!

26 Mayıs 2008 16:33 tsi
Hükümet-Yargı krizinde gözler liderlerin yarınki grup toplantılarında yapacakları konuşmalara çevrilmişti, ancak Erdoğan ve Bahçeli grupta olamayacak.

Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun yayınladığı bildirinin ardından yaşanan hükümet-yargı krizinde gözler Çankaya Köşkü’ne çevrilirken, liderlerin gündemini ise bu hafta Meclis grup toplantıları yerine başka konular oluşturacak. Erdoğan’ın gündeminde yarın Meclis grup toplantısı yerine Diyarbakır’da açıklayacağı Güneydoğu paketi, bugüne kadar grup toplantılarını neredeyse hiç aksatmayan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ise gündeminde Gün Sazak’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Eskişehir’de yapılacak anma töreni olacak. Parti içi çekişmelerle uğraşan DTP’nin de yarın Meclis grup toplantısını yapıp yapmayacağı belirsizliğini koruyor.

Her hafta siyasi parti liderlerinin gündeme ilişkin görüşlerini ortaya koyduğu Meclis grup toplantıları bu hafta, liderlerin Ankara dışı programları nedeniyle sekteye uğrayacak. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, yarın Meclis grup toplantısı yerine Güneydoğu paketini açıklamak üzere Diyarbakır’da olacak. Erdoğan, terör örgütü PKK’ya karşı sürdürülen operasyonlara paralel olarak bölgeye yönelik açılımlar kapsamında daha önce yapılacağını açıkladığı yatırımları Diyarbakır'da ilan edecek. Erdoğan GAP’la ilgili yapılacakları da vatandaşlara aktaracak. Erdoğan’ın Diyarbakır’daki Ziya Gökalp Spor Salonu’nda yapacağı toplantı için çok sayıda bakan da Diyarbakır’da olacak.

-BAHÇELİ GÜN SAZAK’I ANMA TÖRENİNDE OLACAK-

Erdoğan’ın Diyarbakır programı nedeniyle yapılamayacak olan AKP Meclis Grup Toplantısı’nın yanı sıra yarın MHP Meclis Grup toplantısı da gerçekleştirilemeyecek. Bugüne kadar Meclis grup toplantılarını hemen hiç aksatmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gün Sazak’ı ölüm yıldönümünde anma töreni için Eskişehir’de olacak. Bahçeli, Gün Sazak’ın mezarını ziyaret edecek ve düzenlenecek törenin ardından Sazak için okutulan Mevlid’e katılacak. Bahçeli aynı gün akşam saatlerinde Ankara’ya dönecek.

-DTP GRUBU BELİRSİZ-

Bugünlerde parti içi sıkıntılarla uğraşan DTP’nin ise yarın Meclis grup toplantısı yapıp yapmayacağı belirsizliğini koruyor. DTP geçen hafta da Grup Başkanı Ahmet Türk’ün rahatsızlığı ve evde istirahat ettiği gerekçesiyle Meclis grup toplantısını yapmamıştı.

aktifhaber



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,493 µs