En Sıcak Konular

İsrail'den kazandığı parayı Filistinlilere verecek!

26 Mayıs 2008 15:14 tsi
İsrail'den kazandığı parayı Filistinlilere verecek! İsrail'in ödüllendirdiği Amerikalı matematikçi Prof. David Mumford, parayı, Bir Zeyt Filistin Üniversitesi'ne bağışlayacak...

Amerikalı matematikçi Prof. Dr. David Mumford, İsrail'den kazandığı ödülün parasını bir Filistin üniversitesiyle İsrailli insan hakları kuruluşuna bağışlayacak.

İsrail Parlamentosu tarafından, ülkede en itibarlı ödüllerden biri olan Wolf ödülüne layık görülen Mumford, Filistinlilerin geleceğini eğitimin belirleyeceğini ifade ederek ödüldeki kendi hissesini bir Filistin üniversitesine bağışlayacağını açıkladı.

Mumford, Brown Üniversitesi'nde profesör olarak çalışıyor. Amerikalı matematikçi, iki kişiyle paylaştığı ödülden kendi payına düşen 100 bin doları Filistin Bir Zeyt üniversitesiyle Gişa isimli insan hakları kuruluşuna bağışlayacağını ifade etti. Gişa, Filistinlilerin haklarını savunuyor.

İSRAİL AMERİKALI MUHALİF YAHUDİ PROF'U DA SINIRDIŞI ETTİ

Bu arada, İsrail'in, Hizbullah'a yönelik politikalarını sert şekilde eleştiren Amerikalı Yahudi Prof. Norman Finkelstein, İsrail'den sınırdışı edildi.

Ha'aretz gazetesi, Cuma akşamı Amsterdam'dan geldiği Ben Gurion Havalimanı'nda bir müddet gözaltına tutulan Finkelstein'in Hollanda'ya geri gönderildiğini duyurdu.

Gazete, İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin Bet'e dayanarak yayınladığı haberde, Finkelstein'a; "Lübnan'daki düşman unsurlarla bağlantısı olduğu" gerekçesiyle İsrail'e giriş izni verilmediğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Lübnan'da Hizbullah yetkilileri ile görüşen Prof. Finkelstein, İsrail'i, Yahudi Soykırımı'nı "suistimal etmekle" suçluyor. Finkelstein, İsrail'in Güney Lübnan'daki Hizbullah güçlerine yönelik 33 gün süren saldırılarını da sert bir şekilde eleştirmişti.

dunyabulteni



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,532 µs