En Sıcak Konular

Nil Demirkazık'tan ilginç çıkış!

26 Mayıs 2008 13:54 tsi
Nil Demirkazık'tan ilginç çıkış! Nil Demirkazık, Türk ve Tuğluk'u hainlikle suçladı, Baydemir'in ise DTP Genel Başkanı olacağını iddia etti. Demirkazık, Kürtlere "sakın Baykal'a inanmayın" çağrısı yaptı...

Çocuk Der Genel Başkanı Nil Demirkazık, PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği ve örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla 80 gün yattığı Sincan F Tipi Cezaevi'nde yaşadıklarını anlattı. "Sakıncalı Yazılar" adlı bir kitap yazan Nil Demirkazık, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'u hainlikle suçlayıp, Osman Baydemir'in ise DTP Genel Başkanı olacağını iddia etti.

Bir dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hayralığıyla tanınan, daha sonra DTP saflarına geçen, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili aday adayı olan, elinde kaleşnikof marka silahla Kandil dağında poz verip daha sonra yakasına sözde Kürdistan rozeti takan Demirkazık 80 gün yattığı Sincan F Tipi Cezaevi'nden tahliye oldu. Çocuk Der Genel Başkanı olan ve ünlü antikacı Nil Demirkazık, cezaevinde 18 kilo vererek adeta tanınmaz hale geldi.

Cezaevinde yaşadıklarını anlatan Demirkazık, PKK Kongre-Gel üyesi olarak ve PKK'nın propagandasını yapmaktan hakkında dava açıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sincan Cezaevi'nde terör suçlusu olarak yaklaşık 3 ay yattım. Cezaevi koşulları gerçekten çok ağır ve benim alışık olmadığım koşullardı. Cezaevi boyunca fiziksel işkence yapılmamasına rağmen o süreç boyunca 15 kilo verdi. Psikolojik bir işkence söz konusuydu. Bu işkencenin benim için özel olduğunu düşünüyorum. 3 ay boyunca çok kötü muameleye maruz bırakıldı. Bana sürekli Barzani'yi yine savunacakmısın, Kürdistan haritasını tekrar yakana takacakmısın. Bundan sonra akıllı ol, bunları yaparsan tekrar cezaevine geri dönersin gibi nasihatlar verilmeye çalışıldı. Ben her şeyden önce insanım Türk kimliğimi en sona koyuyorum. Bir insan kimliğiyle, bundan sonraki süreçte de düşündüğüm inandığım doğrular çerçevesinde aynı yolda yürümeye devam edeceğim. Bunun bedeli ne olursa olsun, özgürlük tabiki çok önemlidir. Sürekli korunması gereken bir değerdir. Eğer bir kesim özgür değilse Türkiye'de, bir kesim üzülüyorsa bir kesim haksızlığa uğruyorsa ve bir kesim baskı ve şiddet görüyorsa siz birey olarak ne kadar özgür olsanızda kendi vicdanınızda özgür değilsiniz. Onun için ben, kendi vicdanımda özgür olabilmek için, her türlü bedeli göze alarak bir kesimin Türkiye'deki Kürt halkını özgürlüğü yolunda, özgürlüğü için elinden geleni yapmak için, çorba da bir kaşık tuzumda olsa taşın altına elini sokmak için bundan sonra da her türlü fedakarlığı yapacağım."

KİTABIMDA PKK, KANDİL DAĞI, GÜNEYDOĞU VE KÜRT GERÇEĞİ VAR

Cezaevinden çıktıktan sonra kitap çıkarmaya karar veren Demirkazık "Sakıncalı Yazılar" adlı kitabında, kitabında PKK gerçeği, Kandil Dağı gerçeği, Güneydoğu Anadolu gerçeği ve Kürt gerçeği olduğunu söyledi.

DENİZ BAYKAL'A BÖLGE HALKI İNANMASIN

Kitabında CHP Deniz Baykal'la ilgili görüşlere de yer veren Nil Demirkazık, "Deniz Baykal'ın AK Parti'den boşalan oyları kapma konusunda Kürt sorunuyla ilgili ciddi bir Kürt raporunun çerçevesinde bir taktik değiştirmesi söz konusu ve kendisine kesinlikle inanılıp güvenilmemesi konusunda yazılarım var. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile ilgili makale var. Ben şunu iddia ediyorum. Osman Baydemir DTP'nin Genel Başkanı olmaya layık bir kişi. Osman Baydemir kendini yetiştirmiş, siyasi birikime fazlasıyla sahip kişiliğe sahiptir. Onun haricinde Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'a eleştrilerim var. Ben Ahmet Türk'ün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini sıkmasına ve eğilerek önünü iliklemesini son derece yadırgadım. Yazımda da bunu ciddi bir şekilde de belirttim. Ben bunu bir yalnış olarak gördüm. Aynı zaman Aysel Tuğluk'un bazı yerlerde Misak-i Milli ile ilgili söylemlerini ve kemalist ideoloji ile ilgili söylemlerini yalnış olarak değerlendiriyorum. Kitabımın kapağında kullandığım sarı kırmızı ve yeşil renkleri suç unsuru teşkil edebilir. Ama renkler özgürdür ve renkler hiç bir zaman bir cezai işleme tabi tutulması gerekmektedir. Türkiye'de maalesef bazı renkler yasaklı renklerdir, ama bölge için sarı, kırmızı, yeşil bir anlam ve önem ifade ettiğini bildiğim için bu renkleri kullanmakta herhangi bir sakınca görmedim"şeklinde konuştu.

haber7



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,951 µs