küresel kapatma senaryoları!.. | " /> küresel kapatma senaryoları!.. | "/>

En Sıcak Konular

Bunlar da küresel kapatma senaryoları!..

26 Mayıs 2008 12:38 tsi
Bunlar da küresel kapatma senaryoları!.. Küresel dünyanın önde gelen mali kuruluşlarından İngiliz Standard Chartered'ın Türkiye ile ilgili yaptığı siyasi analizde AKP’nin kapatılacağı, Tayyip Erdoğan ile birlikte Abdullah Gül’ün de yasaklı olacağı ifade edildi.

Analize göre sonbaharda sonuçlanacak dava sonrası “bakıcı” hükümetle ara seçime gidilecek. Gül’ün cezası Cumhurbaşkanlığı sonrasına kalacak, buna karşın Erdoğan yeni hükümetin başında olamayabilecek. AKP, hükümeti yeniden kuracak; ancak ekonominin kırılganlığı nedeniyle gelecek 6-9 ay çalkantılı geçecek.

Londra merkezli Standard Chartered Bankası, “Büyüme Kırılganlığı” başlıklı raporunun Türkiye’deki siyasetle ilgili “Önümüzdeki 6-9 ayda siyasi ortam zorlu geçecek” bölümünde çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Küresel mali piyasaların tespit ve niyetlerini özetlemesi açısından dikkati çeken 22 Mayıs 2008 tarihli raporun çarpıcı noktaları şöyle:

ERDOĞAN VE GÜL YASAKLANABİLİR
Büyük ihtimalle Anayasa Mahkemesi’ne götürülen dava, AKP’nin kapatılması ve Erdoğan ve Gül de dahil başlıca yöneticilerinin parti üyeliklerinin yasaklanmasıyla sonuçlanacak.

DAVA SONBAHARDA SONUÇLANIR
AKP’nin laiklik karşıtı faaliyetleri nedeniyle açılan dava gelecek yılın başına kadar sürebilir. Ancak bizim “en iyi durum” değerlendirmemize göre dava sonbaharda sonuçlanacak.

ERDOĞAN BAŞBAKAN OLMAYABİLİR
Gül de yasaklanırsa, cezası ancak Cumhurbaşkanlığı görevi sonuçlandıktan sonra uygulanabilecek. Nihai sonuç, Erdoğan’ın makamına oturmama riskini de içerir bir şekilde hükümette bazı değişikliklere gidilmesi olacak.

PİYASALARDA OYNAKLIK ARTACAK
Siyasi belirsizliğin, büyümenin daha da yavaşlaması, aşırı mali bozulma ve yapısal reformların durması gibi daha yüksek bir risk ortamıyla beraber gerçekleşmesi, bizim gelecek aylarda küresel risk ortamının daha da bozulacağına ilişkin kaygılarımız da dikkate alındığında, yerel piyasalardaki çalkantıların gelecek 6-9 ayda artmasına neden olacak.

Cumhuriyet



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs