En Sıcak Konular

Mahkemelik iddia: İzlenen Ferda Paksüt’tü?

26 Mayıs 2008 12:29 tsi
Mahkemelik iddia: İzlenen Ferda Paksüt’tü? VERSO Başkanı Erhan Göksel, sonu muhtemelen mahkemede bitecek bir iddia ortaya attı. Bu iddiaya göre, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt değil, eşi Ferda Paksüt takip ediliyordu! Ferda Paksüt ise ‘mahkemede görüşürüz’ dedi. İddianın d

Erhan Göksel dün akşam yayınlanan ‘Gerçek Gelecek’ programında son günlere darbesini vuran, “Anayasa Mahkemesi Başkanı Osman Paksüt’ün takip edildiği iddialarına” inanılmaz bir başka iddia ile yeni bir açılım getirdi.

Bu iddiaya göre asıl takip edilen Başkanvekili Paksüt değil, eşi Ferda Paksüt’dü. Tabii bu iddia öncelikle “ne ilgisi olabilir” sorusu ile karşılandı. Göksel’e göre Ferda Paksüt, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e bağlı bir anket firmasında görev yapmıştı.

Bu bölüm tam anlaşılamadı, yani hala görev yapmakta mı, bir zamanlar mı görev yapmış belli olmadı ama İddia buydu. Göksel’in olaya ilişkin ikinci iddiası ise daha da ilginçti: Takip emrini bizzat Başbakan vermişti ve ne İçişleri Bakanı’nın ne de Ankara Emniyeti’nin bu talimattan haberi yoktu.

Peki ama Ferda Paksüt’ün takip emrinin verilmesinin ana nedeni neydi? Bu konu da programda gündeme getirildi. Bu konu çok muhtemelen davalık olacağından detayına girmiyoruz.

Ancak Ferda Paksüt’ün ayrı bir konu hakkında bir tür lobi faaliyeti olarak Anayasa Mahkemesi’nde etkin olduğu iddiası göndeme getirildi. Bu çetrefilli ve ağır iddia doğal olarak Ferda Paksüt’ün canlı yayına bağlanmasına neden oldu.

Ferda Paksüt, yayında çok kısa bir süre kaldı ve Erhan Göksel’i mahkemeye vereceğini beyan ederek, herhangi bir dialoğa girmeden yayından ayrıldı.

Erhan Göksel, takip/dinleme faaliyetininde çok özel bir takım araçlarla yapıldığını öne sürdü ve bu araçların mobil olması gerektiğinin, zira “baz istasyonları” üzerinden bir dinleme yapıldığının, bu nedenle araçla takibin yapılması gerektiğini belirtirken, bu araçların emniyet ve askerde bulunduğunu da gündeme getirdi.



Bu haber 3,941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs