En Sıcak Konular

Meşal:İsrail ateşkese bağlı kalmassa biz de kalmayız

26 Mayıs 2008 10:54 tsi
Meşal:İsrail ateşkese bağlı kalmassa biz de kalmayız Hamas'ın siyasi büro başkanı Halit Meşal, "Filistinliler, kuşatmanın kaldırılması ve saldırıların durdurulması kaydıyla ateşkese hazırlar” dedi.

Hamas’ın başkanı Halit Meşal, Mısır’ın arabuluculuk girişimlerini reddeden İsrail'in ateşkes yapmadığı sürece Filistin direniş gruplarının da eylemlerini ürdüreceklerini açıkladı.

Siyonistlerin Filistinlilerin taleplerini görmezden geldiğini belirten Meşal şunları söyledi: “Hamas, Mısır’ın çabalarına karşılık verdi, bütün Filistinli gruplarla ortak hareket etti. Filistinliler, kuşatmanın kaldırılması ve saldırıların durdurulması kaydıyla ateşkese hazırlar.”

Hamas lideri, Filistin direnişinin zayıf olmadığını ve siyonistlerin ateşkesine bel bağlamadığını belirterek, işgalcilerin ateşkese yanaşmaması durumunda direnişçilerin Filistin halkını savunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Meşal, el-Alem haber kanalının kendisiyle yaptığı röportajda, “Filistinlilerin şu an ilgilendiği tek şey, Filistin halkının içinde bulunduğu sıkıntılar ve karşı karşıya olduğu saldırılardır.” şeklinde konuştu.

Ateşkes konusunun Siyonistlerin Gazze’yi yeniden ele geçirme fikrinin makul olmadığını anlamalarının ardından gündeme geldiğini belirten Meşal, bunu gündeme getirenlerin de Amerikalılar olduğunu söyledi.

Meşal, işgalcilerin Gazze’ye yönelik geniş çaplı tehditleriyle ilgili olarak, “Bu tehditlerin bir kısmı kendi içlerinde yaşadıkları siyasi krizlerden kaynaklanırken, bir kısmı ise, şantaj ve korkutma amacıyla yapılmaktadır. Hatta bu tehditlerin bir kısmının Suriye ve İran’a yönelik olduğunu da söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.


Filistin Enformasyon Merkezi




Bu haber 282 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,404 µs