En Sıcak Konular

DTP’de genel başkanlık krizi!

26 Mayıs 2008 09:12 tsi
DTP’de genel başkanlık krizi! DTP’de Mardin Milletvekili Emine Ayna’nın genel başkanlığa getirilmesinin Grup Başkanı Ahmet Türk ile bazı vekillerde rahatsızlık yarattığı belirtiliyor. İŞte ayrıntılar...

Demirtaş’ın askere alınmasıyla boşalan DTP Genel Başkanlığı’na Mardin Milletvekili Emine Ayna’nın getirilmesi, Grup Başkanı Ahmet Türk’e yakın milletvekillerini rahatsız etti. Ayna, rahatsız vekilleri ikna turuna çıktı

Nurettin Demirtaş’ın askere alınmasıyla boşalan DTP Genel Başkanlığı’na Mardin Milletvekili Emine Ayna’nın geçiçi olarak getirilmesi, partideki dengeleri sarstı.

Temmuzun ilk haftasında yapılması beklenen kongrede Grup Başkanı Ahmet Türk’ün genel başkanlığını engellemek için parlamento grubu ve parti üst yönetiminde kulis faaliyetlerinin yoğunlaşması, Türk’e yakın milletvekillerini rahatsız etti.

Bu gelişme üzerine Ayna, DTP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya ile birlikte küskün vekilleri ikna turuna çıktı. Ayna’nın, bir toplantı yaptığı Türk’e, “Genel Başkanlığı vekâleten yürütüyorum. Bu işin bu duruma geleceğini düşünemedik. Zaten, kongrede durum değişecek. İstifa etme düşüncenizden vazgeçin” dediği öğrenildi.

Türk’ün ise milletvekilleri ve parti yönetimiyle görüştükten sonra kararını açıklayacağını söylediği kaydedildi. Genel merkez yönetiminin ise Türk’ün istifasına gerek olmayacak bir formül üzerinde çalıştığı bildirildi.

Başkan arayışı

Ayna, genel başkanlık adaylığına tepkileri ölçmek amacıyla Muş milletvekilleri Sırrı Sakık, Nuri Yaman ve Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’ın da aralarında bulunduğu bir grup milletvekilini TBMM’deki odalarında ziyaret etti.

Milletvekillerinin, Türk’ün devredışı bırakılmasından rahatsız olduklarını Ayna’ya ileterek, “Türk, deneyimli, partide dengeyi sağlayan biridir. Siz devredışı bırakırsanız, parti büyük zarar görür, bu düşüncenizden vazgeçin. Keskin sirke küpüne zarar verir” dedikleri kaydedildi.

Ayna’nın genel başkanlığına karşı olduklarını vurgulayan milletvekillerinin, “Aday olursanız farklı duruş sergileriz” dedikleri bildirildi. Türk’ü makamında ziyaret eden bazı milletvekillerinin de grup başkanlığından istifa edip kongeye yönelik çalışma yapmasını önerdikleri kaydedildi.

Sürpriz aday endişesi

Son anda sürpriz bir aday çıkarılmasından endişe eden Türk’e yakın milletvekilleri, “Bu son gelişme, kongrede Türk’e alternatif bir isim arandığını ortaya koyuyor. Bu Emine Ayna da olmayabilir.
Emine Ayna’nın ismi gündeme getirilerek, yıpratılıp, başka bir aday da ortaya çıkarılabilir.
Bu aday muhtemelen Meclis grubu dışından biri olacak. Ve bu kişi DTP’nin kapatılmasından sonra, yeni parti yönetimine de geçirilecek” görüşünü dile getirdiler.

milliyet



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,562 µs