Ergenekon + Yargı = ?.. | " /> Ergenekon + Yargı = ?.. | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon + Yargı = ?..

26 Mayıs 2008 09:00 tsi
Ergenekon + Yargı = ?.. 

Ergenekon terör örgütü üyelerinin Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi üyeleriyle toplantı yaptığı ortaya çıktı. Ergenekon zanlıları AK Parti Hükümeti'ne karşı askerin yerine yargının harekete geçeceğini de söylemişler... İşte çok ses getirecek iddial

ERGENEKON ZANLISI, DANIŞTAY VE YARGITAY ÜYELERİYLE TOPLANTI YAPMIŞ

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yaşı gerekçe gösterilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, 1. Ordu Eski Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Danıştay ve Yargıtay üyeleri ile üniversitelerden öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu 70 kişinin toplantı yaptığı öğrenildi.

DOĞU PERİNÇEK TOPLANTIYI DOĞRULUYOR

Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, söz konusu görüşmeyi doğruladı.

Doğu Perinçek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde kendisine sorulan, “7 Mart 2008 günü saat 10.35’de, Bedri … ile yaptığınız görüşmede; (…) “Ya şimdi aslında çok, benim beklemediğim bir katılımdı, herkes vardı orda” “İlhan Selçuk, Hurşit Tolon, Şener Eruygur, YARSAV Başkanı, bu Danıştay, Yargıtay, üniverstelerden bayağı seçkin bir topluluktu, 70 kişi vardı. Şener Eruygur... Bayağı da uzun sürdü, yedide başladı, onbirde bitti, dört saat süren toplantı oldu”. “Şener Eruygur, yani bir araya gelmek gerekir. Ulusalcıların birleşmesi gerekir diye özeti bu olan, biraz da halkı suçlayan, bu cumhuriyet mitinglerinde toplandı bu kadar kalabalıklar, ne oldu, bir şey çıkmadı.. Öyle bir konuşma yaptı” dediği, sizin “Keşke şeyi esas söyleseydin, o gün indirmek ve milli bir hükümet kurmak mümkündü, ona yanaşmadı Şener Eruygurlar, Cumhurbaşkanını istifaya davet etseydin ...” dediğiniz tespit edilmiştir. Telefon görüşmesini açıklayınız” sorusuna, “Bu konuşma doğrudur. Aynen bu şekilde cereyan etmiştir” demiş.

MERDAN ASLAN, YAPTIĞI GÖRÜŞMELERİ PERİNÇEK’E ANLATMIŞ

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, 13 Şubat 2008 tarihinde İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i aramış ve 68’liler Birliği Vakfı’nın Genel Sekreteri Merdan Aslan’ın, Danıştay Başkanı, Yargıtay Başsavcısı, Yargıtay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi’nin bir üyesi ile görüştüğünü söylemiş.

Merdan Aslan da, Doğu Perinçek’e, “Şimdi biz bu sivil toplum kuruluşları temsilcisi olarak 5 kişilik-6 kişilik bir heyetle dün Ankara’da bu Erkan beyin saydığı isim.. şahsiyetlerle görüştük” demiş.

Merdan Aslan, söz konusu görüşmeleri hakkında Doğu Perinçek’e şu bilgileri vermiş:
“Son derece emin, son derece kararlı konuştular ve ıı… Merak etmeyin bu iş, yani Cumhuriyet kazanımları, biz de görüşlerimizi konuş.. görüştük yani, her biri için 3-4 dakika da biz konuştuk, yani düşüncelerimizi belirttik. Son derece olumlu yanıtlar verdiler ve ‘Hukuk olarak, hukuk çerçevesinde, yargı olarak sonuna kadar direneceğiz ve kimse merak etmesin’ dedi. Bu işleri çözeceğiz. Anayasa Mahkemesi’nde Selma Hanım’la konuştuk. Ondan sonra Yargıtay Başsavcısı’yla, Yargıtay Başkanı’yla görüştük, bu Hasan Gerçeker, geçen de seçildi falan. Son derece kararlılar yani Cumhuriyet meselesinde, hiç de tavizleri yok. Bir şey istediler. Orası çok önemli. Siz dediler bizim her şeyimizle, kitle desteğini, halk desteğini toplum desteğini oluşturmanız gerekiyor”

İLHAN SELÇUK YARGININ HAREKETE GEÇECEĞİNİ AÇIKLAMIŞ!

Ergenekon terör örgütü üyesi İlhan Selçuk da, AK Parti Hükümeti’ne karşı askerin yerine yargının tepki göstereceğini 7 Şubat 2008 tarihinde söylemiş.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, İlhan Selçuk’la 7 Şubat 2008 tarihinde şu görüşmeyi yapmış:

İ. YILDIZ: Evet yani yargıyla siyaset, siyaset demeyeyim de yargı ile AKP arasında bir kavga önümüzdeki günlerde söz konusu, dikkat ederseniz asker artık burda şey yapmış, sesini çıkarmıyor.
İ. SELÇUK: Evet
İ. YILDIZ: Bence akıllı davranıyor, sesini çıkarmasın şimdi. Böyle bir şey var.
İ.SELÇUK: Yargıya saldırıyor.
İ. YILDIZ: Evet.
İLHAN: Aslında başlık bile olabilir.
İ. YILDIZ: Evet.
İ. SELÇUK: Siyaset.
İ. YILDIZ: Yargıya saldırıyor.
İ. SELÇUK: Saldırıyor, efendim politika da denebilir, politika yargıya saldırıyor.
İ. YILDIZ: Politika yargıya saldırıyor, not aldım şuraya..
İ. SELÇUK: Şey olabilir, AKP.
İ. YILDIZ: AKP olabilir, AKP olabilir..
İlhan Selçuk, 8 Şubat 2008 tarihindeki görüşmesinde de şunları söylüyor:
İ. SELÇUK: İyidir, iyidir. Zannediyorum yargı da yürüyecek.
İ. YILDIZ: Evet.

İ. SELÇUK: Bunlar da yürüyecek, yargı da yürüyecek. Bir yerde bir hesaplaşma olacak heralde. Yani şöyle bir şey aklıma geliyor; YARGI KAPATMA KARARINA DOĞRU GİDİYOR, HABERİNİ DE VERDİLER. Kapatma kararını verdiği anda bunlar da diyecekler ki; biz milli iradeyiz, şey başlıyacak, ben milli iradeyim diyecek, bir takım şeyler yapmaya çalışacak, çünkü göğsünde KAPATILMIŞTIR levhası dururken, AKP bir şey yapamaz. Bir şey yapabilir, isim değiştirir.

ORHAN TUNÇ: TSK; DANIŞTAY, YARGITAY VE SAYIŞTAY ARACILIĞIYLA MESAJ VERECEK
Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Orhan Tunç ise, TSK’nın artık muhtıra vermeden darbe yapacağını, Danıştay, Sayıştay ve Yargıtay aracılığıyla mesaj vereceğini söylemiş.

Orhan Tunç, 18 Ocak 2008 tarihinde Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Doç.Dr. Ümit Sayın’a, durumların çok gergin olduğunu, askerin aslında uyumadığını, ülkenin elden gitmeden askerin bir şeyler yapacağını, üst rütbelilerden bir şeyler beklediklerini, Yargıtay Başkanı’nın Genelkurmay’da Harekat Başkanı ile görüştüğünü, TSK’nın artık muhtıra vermeden darbe yapacağını, Danıştay, Sayıştay ve Yargıtay aracılığıyla mesaj vereceğini anlatmış

Orhan Tunç, bir korgeneralle görüştüğünü, görüşmenin içeriğini kaydettiğini sözlerine eklemiş. Ergenekon zanlıları Doç.Dr. Ümit Sayın ve Orhan Tunç, görüşmeyi doğruladı.
Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Hayrettin Ertekin de, YÖK’ün gittiğini, bir tek Yargıtay ve Danıştay’ın kaldığını söylemiş. 

Vakit




Bu haber 1,847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,054 µs