En Sıcak Konular

Türkçe olimpiyatları başladı

25 Mayıs 2008 22:30 tsi
Türkçe-Der'in düzenlediği 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ankara'da başladı. Olimpiyatlarda 110 ülkeden 550 öğrenci Türkçe konuşma, yazma, şarkı ve dil bilgisi dallarında yarışacak.

Dünya'nın 110 farklı ülkesindeki Türk okullarından gelen 550 öğrencinin katılacağı 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın açılışı Ankara Altınpark'taki Kültür Şenliği töreniyle coşkulu bir şekilde başladı.

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği'nin (TürkçeDer) organize ettiği olimpiyatta konuşan Organizasyon Komitesi Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mehmet Sağlam, dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarının açılmasına katkı sağlayan insanlara, emeği geçen öğretmenlere ve katılımcı öğrencilere minnet şükran duyduklarını ifade etti. Sağlam, dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarının açılması için hiç tanımadıkları ülkelere giden öğretmenlerin her birinin hayatlarının ayrı birer destan olduğunu belirterek onları minnet ve şükranla andığını söyledi. Bu organizasyonun yapılmasını Türkiye'nin en zengin işadamları olmasa da gönlü en zengin insanların sağladığına işaret eden Sağlam, 5 kıtadan 550 öğrencinin bu kez Kızılcahamam'da yarıştığını ifade etti. Sağlam Türkiye'nin dört bir yanında 24 saat İstiklal Marşı okunduğunu da anlattı.

Dünya'nın 110 farklı ülkesindeki Türk okullarından gelen 550 öğrencinin katılacağı olimpiyatların açılışı coşkulu bir şekilde yapıldı. Farklı dil, din, kültür ve ırktan öğrenciler açılışa katılan vatandaşlar tarafından yoğun alkışlarla karşılandı. 22 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında Ankara'daki Kızılcahamam tesislerinde elemelere hazırlanacak olan öğrenciler ülke stantları tanıtımı için açılışa katıldı.

Bütün dünya dilimizi konuşuyor

Organizasyonun ana sponsorlarından olan Büyükşehir Belediyesi adına konuşan Gökçek, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocukların Türkçe şarkılar söylediğini belirterek, "Dün neydi, bugün ne oldu. Bütün dünya, bu çocuklar bizim lisanımızı konuşuyor. Büyük devlet olmak bu yoldan geçer” dedi.

Türk bayrağı Mostar semalarında

Türk Hava Kurumu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında mobil tanıtım aracı ve motorlu yamaç paraşütü ekibiyle Bosna Hersek'te çeşitli faaliyetler düzenledi. Etkinlik çerçevesinde yamaş paraşütü ekibi Türk bayrağı ile Mostar Köprüsü üzernde bir gösteri yaptı

Yenişafak



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs