En Sıcak Konular

‘Bir müdürün 11 kez görevden alınması zulümdür’

25 Mayıs 2008 22:13 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, 11 kez görevden alınan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’a zulüm yapıldığını söyledi.

Palandöken Dağı’ndaki Dedeman Otel’de düzenlenen Erzurum Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici burada yaptığı konuşmasında AKP’yi eleştirdi. Mehmet Ekici, 340 milletvekilli hiçbir iktidarın mevcut iktidar kadar ülkeyi kötü yönetmediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk milletini tehlikeli bir mecraya sürüklemediğini açıkladı. Ekici, “Artık buna ‘dur’ denilmesi lazım. Bu konuda halkımızın uyarılması gerek. Köylünün cebinden 5 milyarını çalıyorlar, 50 liralık hediye paketiyle mutlu yaşadığını hissettirmeye çalışıyorlar. Köylünün pancarını, buğdayını, güvenliğini, fabrikasını çalıyorlar. 2001 yılında büyük bir kriz yaşadık, ama hiç bu kadar senet protesto edilmedi. 2001 yılına göre bugün protesto edilen senet sayısı 2 katına çıktı. Kapanan şirket sayısı 8 katına çıktı. Bunların işleri hep yalan, aldatmak. Mevcut iktidarla bu konuda yarışamazsınız” dedi.
 Erzurum halkının yaklaşık yüzde 57’sinin oyunu alarak 6 milletvekili çıkarmasına rağmen kentin mega bir köy haline dönüştürüldüğünü söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Ekici, “Açıkça söylüyorum ki; oyların bir kısmı münafıklıkla bir kısmı inançları münasebetiyle ipotek altına alınarak, ama şu veya bu şekilde mecliste yüksek bir temsil sağlanıyor. Bu şehrin yüzde 51’i yeşil kartla sağlık hizmeti almaya mahkum ediliyorsa MHP’nin yapacağı çok iş var. Bunlarla mücadele etmek temiz, takva sahibi ülkücülerin görevidir. Bu iktidarın, Erzurum’un üzerine sermiş olduğu ölü toprağını süpüreceğiz ve yiğidi yeniden ayağa kaldıracağız. Erzurum’da hiç tanımadağım bir Milli Eğitim Müdürünü 11 kez görevden aldılar, bu bir zulümdür. Bu zulmü yapanları halkımızla birlikte sileceğiz. Zalimin bir tek ölçüsü vardır. O da güçlü olduğu zaman merhamet etmeyen, adil olmayandır. İnsan da olsa zalimdirler. İktidar da olsa zalimdirler. 11 defa bir milli eğitim müdürünü görevden almak zalimliğin tepesi ve zirvesidir. Halkının yüzde 51’i yeşil kartlı olan, eğitimde Türkiye sıralamasından sondan 10’ncu sırada olan Erzurum’un bu durumu bir Yozgatlı olarak benim zoruma gidiyor. Erzurum halkı bu zalimlere sandıkta gereken dersini verecektir” diye konuştu.

Ekici’nin konuşmasını ardından genişletilmiş divan toplantısı basına kapalı devam etti. Toplantıya MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, MKYK Üyesi ve Erzurum eski milletvekili Cezmi Polat ile partililer katıldı.

milliyet

 

 



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,307 µs