En Sıcak Konular

'Devlet işlerinde küslük olmaz'

25 Mayıs 2008 21:13 tsi
Mehmet Ali Şahin, "Gerek yasama, gerek yürütme, gerekse yargı organları millet adına yetki kullanmaktadır... Devlet işlerinde küslük olmaz" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Gerek yasama, gerek yürütme, gerekse yargı organları millet adına yetki kullanmaktadır... Devlet işlerinde küslük olmaz" dedi.
Şahin, gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yargıtay bildirisiyle ilgili yaptığı "Anayasa'nın 138. maddesi çiğnenmiştir" şeklindeki açıklamasını hatırlatmaları üzerine şöyle konuştu:

"Bu konuda açıklama yapıldı. Sayın Cemil Çiçek, düzenlediği basın toplantısıyla görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. 138. madde ile ilgili değerlendirme yaptı. Sayın Başbakanın dediği, bu açıklamanın tekrarından ibarettir. Ben artık bu bildiri ve arkasından yapılan açıklamalarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Bunu daha da büyütmenin, bildiri, karşı cevap, bunlarla kamuoyunu uzun süre meşgul etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Nitekim Yargıtay Başkanımızın dün yapmış olduğu açıklamada da kurumlar arasında bu tür gerginliklerin olmaması gerektiği yönündeki değerlendirmesine ben de katıldığımı ifade ettim. Gerek yasama, gerek yürütme, gerekse yargı organları millet adına yetki kullanmaktadırlar. Görev yaptığımız kurumlardaki sorumluluklarımız, millet adına üstlendiğimiz sorumluluklardır. Dolayısıyla devlet işlerinde küslük olmaz. Millet adına yaptığımız hizmetleri el birliğiyle yürütme çabası içinde olmalıyız."

Orman vasfını yitirmiş orman alanlarıyla ilgili de şunları kaydetti:

"Antalya'da en çok karşılaştığım sorun, 2-B olarak adlandırılan, orman vasfını kaybetmiş, ancak üzerinde yapılaşma olan yerlerle ilgili mülkiyet sorunudur.... Çevre ve Orman Bakanlığımız, bir kanun tasarısı taslağı hazırladı. Aynı zamanda muhalefet partilerinin de seçimden önce bu sorunu çözme vaadi olduğu için hazırlamış olduğumuz öneriyi başta sayın Baykal ve sayın Bahçeli'ye ilgili bakan arkadaşımız götürdü. Kanun tasarısı taslağı Başbakanlığa sevk edildi. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu gündemine alacağız. Tasarıyı Meclise sevk ederek kanunlaştırmayı ve bu sorunu kökten çözmeyi istiyoruz."

ajanslar



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,104 µs