En Sıcak Konular

Sav'a DSP'den de tepki var!

25 Mayıs 2008 20:35 tsi
Sav'a bir eleştiri de DSP lideri Zeki Sezer'den geldi.

Sav'a DSP de tepkili: Sözleri inançlarımızı küçümsüyor, kabul edemeyiz  
 
Hazreti Peygamber'i ve hac ibadetini alaya alan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a yönelik tepkiler büyüyor. Sivil toplum örgütlerinin 'özür dile' çağrısının ardından, bir eleştiri de CHP'nin seçimde ittifak yaptığı Demokratik Sol Parti'den geldi.  
 
Sav'ın sözlerini 'talihsiz bir açıklama' olarak değerlendiren Genel Başkan Zeki Sezer, "İslam'ın beş şartından biri de hacca gitmektir. İnançlarımızın gereğini küçümseyen bir açıklama gibi algılandı. Bu tarz söylemleri kabul etmek mümkün değil." dedi. Zaman'ın sorularını cevaplayan Zeki Sezer, Türk siyasetinin yozlaştığını vurguladı. Bazı partilerin dinî inançlar ve kültür üzerinden, bazılarının da laiklik ve Atatürk üzerinden siyaset yaptığını vurgulayan DSP Genel Başkanı, kamplaşmalara son verilmesini istedi: "Bizi Alevî-Sünnî, Kürt-Türk, başı açık-kapalı şeklinde sınıflara ayırıyorlar. Buna müsaade etmeyelim. Bu ülkede yaşayan herkes bizim insanımız. Birlikte, huzur içinde yaşadığımızı herkese göstermeliyiz."

Zaman'a konuşan DSP lideri, Türkiye'de siyasetin son yıllarda yozlaşmaya başladığını savundu. İsim vermeden Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal'ı eleştirirken toplumun kutuplaştığını ileri sürdü. Sezer, şöyle devam etti: "Birileri inancımız ve kültürümüz üzerinden siyaset yapıyor. Kimileri de laiklik ve Atatürk üzerinden siyaset yapıyor." Türkiye'nin artık bu tarz kamplaşmaları aşması gerektiğini kaydeden Sezer, siyasetçilerin birlik oluşturmaları gerektiğini dile getirdi. Türkiye'de yaşayan farklı din ve mezhepteki kişilerin huzur içinde yaşadığına işaret eden Sezer, şu ifadeleri kullandı: "Bizi Alevi-Sünni, Kürt-Türk, başı açık-kapalı şeklinde sınıflara ayırıyorlar. Bizim işimiz buna müsaade etmemek. Bu ülkede yaşayan başı açık olan da kapalı olan da bizim insanımız. Birlikte, huzur içinde yaşayacağız."

Vatan yazarı: Baykal, Sav'ın ipini çekmeli

Bu arada Sav'a Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'dan da tepki geldi. Mutlu, köşesinde Sav'ın partideki tüm görevlerinden istifa etmesi gerektiğini söyledi. Mutlu, "Bu sözler başlı başına densizliktir! Saçmalamaktır! Haddini bilmezlik, toplumun dini inançlarıyla dalga geçmektir." ifadelerini kullandı. Mutlu, Baykal'a şöyle seslendi: "Gel, hayatında bir 'ilk'e imza at ve 'Laik Türkiye' mücadelesine zarar veren bu adam istifa edecek kadar onurlu davranamazsa, ipini çek!"
 
Zaman



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,729 µs