En Sıcak Konular

Diyanet: 'Kız çocukları okumalı'

25 Mayıs 2008 20:31 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Kız çocuklarına sahip çıkmayan, eğitmeyen, kadınlarını eğitemeyen toplum, medeniyet yarışında hep geride kalacaktır'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 25-27 Mayıs İl Müftüler Semineri, Van'ın Edremit ilçesindeki Merit Şahmaran Otel'de, 81 kentten gelen il müftülerinin katılımıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, din hizmetlerinin bölgesel farklılıklara göre önceliklerini, ihtiyaçları ve beklentileri değerlendirmek amacıyla seminerin düzenlendiğini söyledi.

Böyle seminerlerle, daha etkili, verimli ve daha kuşatıcı din hizmetleri sunulmasını amaçladıklarını belirten Bardakoğlu, şöyle devam etti:

''Din görevlilerimizin verdiği dini bilgiler, hep buluşturan ve birleştiren bilgiler olmuştur. Vatandaşların iyi gününde, kötü gününde yanında olmak, din hizmetinin temel bir parçasıdır. Din hizmetleri sadece cami içinde değil, cami dışına da taşan, hayatı güzelleştiren ve olumlu katkılar sağlayan hizmetlerdir.''

Cumhuriyetin temel değerleri, Atatürk ilke ve inkılaplarının göz önüne aldıkları temel prensiplerden olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bardakoğlu, şunları kaydetti:

''Cumhuriyetin temel değerleri, Atatürk ilke ve inkılapları, laiklik, bizim hep göz önüne aldığımız temel prensiplerden biri olmuştur. Biz İslamiyet ile Cumhuriyeti, İslamiyet ile laikliği ve İslamiyet ile demokrasiyi hiçbir zaman karışı karşıya getiren bir anlayışa destek vermedik. Bunların barış içinde bir arada yaşayabileceğini göstermek istiyoruz. Her birimiz bir taraftan güzel ve hayırlı işler yapıyoruz. Bunların hepsini bir araya getirmek ve daimini sağlamak hepimizin ortak görevidir.''

''3 BİN KIZ, DİN GÖREVLİLERİNİN YARDIMIYLA OKULLU OLDU''

Köyde okula gidemeyen kız çocuklarının okula kazandırılması amacıyla din görevlileri ve müftülerin kendi maaşlarından para topladığını ifade eden Bardakoğlu, şöyle konuştu:

''Bu yardımlarla 3 bin kız çocuğumuzu okula kaydettik. Bunu övünç meseleyi olarak değil, toplumunuzun önünde olmanın bir gereği ve nişanesi olarak ifade etmek istiyorum. Kız çocuklarına sahip çıkmayan, eğitmeyen, kadınlarını eğitemeyen toplum, medeniyet yarışında hep geride kalacaktır. Toplumun gerçek eğiticileri annelerdir. Bu yüzden biz kız Kuran kurslarımızdaki faaliyetleri çok önemsiyoruz. Genç kızlarımızın yeterli dini bilgi alması son derece önemli. Ailede sahip olduğumuz değerleri kaybetmemek için anneyi eğitmemiz çok önemli.''

İslamın birleştirici, bütünleştirici, insana ve topluma huzur veren bir din olduğunu anlatan Bardakoğlu, ''Ama maalesef zaman zaman bölücü ve yıkıcı terör örgütünün, din görevlisi adı altında bazı şahısları yıkıcı ve bölücü faaliyetlere alet ettiğini görmekten bizler de çok üzgünüz. 80 bin, 100 bin diyanet mensubu olarak biz bu durumdan rahatsısız. Dinin böyle bir olumsuz, hain, bölücü ve yıkıcı amaca araç kılınmasını dine de topluma da ihanet olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Seminerin açılışına, Van Valisi Özdemir Çakaçak, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de katıldı.

aa
 



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,863 µs